Pereiti į pagrindinį turinį

Dovanas pakuojasi patys

2008-12-23 09:00
Dovanas pakuojasi patys
Dovanas pakuojasi patys / Mindaugo Ažušilio nuotr. Permainos: prieš porą metų D.Petkevičiūtė beveik visą dieną praleisdavo pakuodama dovanas. Dabar pagrindine veikla tapo suvenyrų pardavimas.

Nors Kalėdos jau ant nosies, dovanų pakuotojai nusiminę: šiais metais šventinės karštinės visai nesijaučia. Dovanų perkama mažiau, o joms apipavidalinti žmonės pinigų nešvaisto.

Pastiprinimo neprireikė

Centrinėje universalinėje parduotuvėje prie dovanų pakavimo salono "Aprenk dovaną" stoviniuoja keletas žmonių. Apžiūri čia parduodamus suvenyrus, pasitaria ir nueina. "Kalėdinio bumo šiemet visai nėra. Sėdžiu viena, dėžutes lankstau, tai ir stumiu dieną. Liūdna", – prisipažino salono vadybininkė Daiva Petkevičiūtė.

Pernai padėtis buvo visai kitokia: likus kelioms savaitėms iki švenčių trys ar keturios dovanų pakuotojos vos spėdavo suktis, neturėdamos laisvos akimirkos. "Šiemet irgi sudariau tokį grafiką, kad visos turėsime dirbti, nors pardavėjos ir nelabai džiaugėsi. Sakiau, pamatysite, reikės visų, bus daug darbo. Tačiau dabar matau, kad viską puikiai spėju viena. Seniau įspūdingai supakuodavome dovanas, su floristikos elementais, visko sugalvodavome, dabar to nebereikia – prašo tik kuo pigiau", – guodėsi salono vadybininkė.

Dovanos – tik simbolinės

"Per žinias girdėjau kalbant, kad lietuviai šiemet dovanoms netaupo. Nejuokinkit. Ne tik mes užsakymų gauname gerokai mažiau. Auksą visuomet gerai pirkdavo, šiemet pardavėjos sakė parduodančios triskart mažiau. Su žaislais irgi tas pats. Pernai atnešdavo didžiules dėžes dovanų, įmonių savininkai pirkdavo darbuotojams brangias dovanas, dabar – tik simbolinius suvenyrus", – pasakojo D.Petkevičiūtė.

Dovanų graviruotojai tikino klientų stygiumi nesiskundžiantys: prieš Kalėdas pas juos ateina vis daugiau žmonių. Taip net paprastas daiktas paverčiamas ypatinga dovana. "Žmonės neša papuošalus, raktų pakabukus, žiebtuvėlius, įvairiausias smulkmenas ir prašo jas išgraviruoti. Dažniausiai nori, kad išgraviruotume nuotraukas, tačiau išgraviruoti tekstą taip pat populiaru", – pasakojo parduotuvės "Dovanų idėjos" pardavėja konsultantė Vida Dagytė.

Graviratoriai atsisako papuošti tik tokius daiktus, kurių išgraviruoti neįmanoma: jei daiktas labai gaubtas, nelygaus reljefo ar netinkamo dydžio ir netelpa į graviravimo aparatą.

Dažniausias žodis – "myliu"

Nesvarbu šventės, dažniausiai žmonės prašo išgraviruoti žodį "myliu". "Žinoma, dažniausiai tai būna įsimylėjusių porelės", – šypsojosi V.Dagytė. Dažnai graviruojami tiesiog vardai, kartais – trumpi eilėraščiai ar aforizmai.

"Labiausiai įsiminė žmonės, atnešę paveiksliuką su krepšį nešančiu ežiuku iš seno rusiško filmuko. Jie paprašė išgraviruoti ant jo užrašą: "Prasmingo gyvenimo kelio." Man tai pasirodė labai įdomi dovana", – prisiminė V.Dagytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų