Pereiti į pagrindinį turinį

Dovanėlė prieš rinkimus: nemokamų atostogų nebus

2010-11-29 11:10
Dviveidžiai: valdžios atstovai oficialiai džiaugiasi, kad vaikų darželių finansinė situacija pagerėjo, tačiau neoficialiai prasitaria, kad į skolas klimpstama toliau.
Dviveidžiai: valdžios atstovai oficialiai džiaugiasi, kad vaikų darželių finansinė situacija pagerėjo, tačiau neoficialiai prasitaria, kad į skolas klimpstama toliau. / Tomo Raginos nuotr.

Darželiuose dirbantys žmonės liūdnai juokauja, kad tik artėjantys savivaldos rinkimai saugo juos nuo nemokamų atostogų, kurių nepavyko išvengti pernai.

"Ne, nemokamų atostogų niekas neina. Pinigų užtenka. Ir pernai niekas nėjo", – paklaustas apie Kauno ikimokyklinių įstaigų finansinę būklę šiemet, nukirto Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius.

Valdininkas labai greitai pamiršo, kad pernai darželių direktorėms buvo nurodyta taupyti, o jos, neturėdamos kito pasirinkimo, priverstinai spaudė darbuotojus eiti nemokamų atostogų. Pasitaikydavo ir taip, kad oficialiai auklėtojos būdavo nemokamose atostogose, o iš tikrųjų dirbdavo.

E.Balasevičius įrodinėjo, kad atlyginimai pernai buvo mokami laiku, nors darželyje dirbantys žmonės skundėsi, kad net Kalėdas šventė be atlyginimų.

Savivaldybės atstovai tvirtina, kad šiemet problemų tikrai nėra. "Perskirstėme biudžetą, ir lapkričio problemą dėl pinigų trūkumo atlyginimams išsprendėme. Gal gruodį vėl reikės ką nors daryti, bet kol kas nežinau", – svarstė savivaldybės Finansų skyriaus vedėjas Algimantas Laucius. Anot jo, šiemet daug geriau sekasi rinkti pajamas į savivaldybės biudžetą, todėl ir problemų mažiau.

Savivaldybės užkulisiuose kalbama, kad, palyginti su pernai, darželių finansinė situacija nė kiek nepagerėjo. Bet artėjant rinkimams ir siekiant išlaikyti gerą įvaizdį, miesto valdžia vengia nurodymų eiti nemokamų atostogų.

Daugiau nuomonių šia tema skaitykite pirmadienį "Kauno dienoje".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų