Dvikalbių lentelių nenukabinančiai Vilniaus rajono valdininkei - 2 tūkst. litų bauda

  • Teksto dydis:

Teismo sprendimo nukabinti dvikalbes gatvių pavadinimų lenteles nevykdančiai Vilniaus rajono savivaldybės administracijos direktorei Liucinai Kotlovskai Vilniaus apygardos teismas skyrė 2 tūkst. litų baudą.

Teismas iš dalies patenkino Vyriausybės atstovo Vyriausybės apskrityje skundą ir panaikino Vilniaus miesto apylinkės gegužės 16 dienos nutartį, BNS pranešė Vilniaus apygardos teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis.

Gegužę Vilniaus miesto apylinkės teismas atmetė antstolės prašymą valdininkei skirti maždaug 90 tūkst. litų baudą. Teismo sprendimą įvykdyti bandanti antstolė Daiva Milevičienė siekė, kad už kiekvieną pradelstą dieną būtų skirta piniginė bauda po 150 litų.

Teismo sprendimas dėl maždaug 20-ties dvikalbių lentelių nukabinimo Mostiškių, Nemenčinės ir Buivydžių miesteliuose ir kitose vietose neįvykdytas nuo 2011 metų rudens.

Lietuvos įstatymai leidžia pavadinimus tik lietuvių kalba ir teismai ne kartą yra nurodę, jog dvikalbiai užrašai lietuvių ir lenkų kalbomis yra neteisėti. Tačiau vietos valdžia, kurioje įsitvirtinusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija, paprastai atsisako nukabinti dvikalbes lenteles, argumentuodama, kad jų nori patys gyventojai.

Premjero Algirdo Butkevičiaus vyriausybė savo programoje įsipareigojo "išspręsti vardų ir pavardžių rašymo asmens dokumentuose bei gatvių ir vietovių pavadinimų rašymo klausimus, atsižvelgiant į Europos Tarybos tautinių mažumų apsaugos pagrindų konvenciją".

Tačiau Tautinių mažumų įstatymo projektas, kuris leistų dvikalbes lenteles, iki šiol neperduotas svarstyti net Vyriausybei.

Lenkai sudaro 6,6 proc. Lietuvos gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių