Pereiti į pagrindinį turinį

Dviračiais – šalia Nemuno

2008-12-02 09:00

Pradėta tiesti Vilijampolės tiltą ir Lampėdžius sujungsiantį dviračių taką. Jį baigti įrengti tikimasi per trejus metus.

"Pirmą kartą per dviračių takų tiesimo istoriją gavome pusę milijono litų", – džiaugėsi Kauno miesto Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Marija Stanikūnienė.

Iš viso dviračio takui įrengti prireiks maždaug 1,3 mln. litų, tačiau už jau gautus pinigus galima nudirbti daug parengiamųjų darbų. "Už šiuos pinigus bus pakloti tako pagrindai. Iškastas gruntas, užpilta smėlio ir skaldos", – pasakojo tako įrengimui vadovaujanti bendrovės "Kamesta" darbų vadovė Nijolė Vilimienė.

Tikimasi, kad takas bus baigtas įrengti per trejus metus. Darbų spartumas tiesiogiai priklausys nuo finansavimo.

N.Vilimienė sako, kad atėjusi žiema iš darbo grafiko išmušti neturėtų – kasti gruntą ir pilti smėlį galima ir spaudžiant šaltukui.

2,5 m pločio ir beveik 4,5 km ilgio takas vinguriuos pylimu šalia Nemuno. Tiesa, vienoje atkarpoje upių tėvas dings dviratininkams iš akių. Jie bus priversti aplenkti Raudondvario plente prie upės stūksančią Vidaus vandens kelių direkcijos teritoriją.

Praėjusiais metais suprojektuotą dviračių taką planuota nutiesti kartu su Lampėdžių kempingu ir paplūdimiu. M.Stanikūnienė sakė turinti vilties, kad kempingui Lampėdžiuose įrengti pinigų netrukus atsiras, tačiau paplūdimio projektui savo valandos dar teks palaukti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų