Pereiti į pagrindinį turinį

Dviračiu per neatrastas miesto vietas

2013-06-08 17:14
Dviračiu per neatrastas miesto             vietas
Dviračiu per neatrastas miesto vietas / Marijos Uodegytės nuotr.

Sekmadienio popietę dviračių entuziastai „Velo-city“ kviečia praleisti važinėjantis po Vilnių. Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį visi norintys laukiami Katedros aikštėje, kur prasideda žygis „Velo sostinė“.

Pirmą kartą praėjusiais metais renginį organizavo „Velo-city“ ir ne pelno siekianti organizacija „Sveikas miestas“. Vienas organizatorių, Frankas Wurftas, sakė, kad ši idėja kilo tada, kai pastebėjo, jog žmonės nori važinėti dviračiais, bet bijo tai daryti.

„Organizuojame žygius visiems, kad žmonės priprastų prie važiavimo“, – sakė jis. Kiekvieną kartą žygio trasa būna vis kitokia, žygiai vyksta su policijos palyda, kad būtų užtikrintas dalyvių saugumas.

„Tai nėra varžybos, – atkreipė dėmesį F.Wurftas. – Tai pasivažinėjimas sekmadienio popietę, susipažinimas su vietomis, kuriose žmonės ne visada lankosi. Tai važiavimas su draugais, nauja pažintis ir su miestu, ir su žmonėmis.“

F.Wurftas teigė, kad nereiktų išsigąsti blogo oro, nors ir pripažino, jog esant prastam orui susirenka mažiau žygio dalyvių. „Nėra prasto oro, yra tik prasta apranga“, – sakė jis.

Šiuo renginiu siekiama žmones supažindinti su Vilniaus vietomis, parodyti, kad važiuojant dviračiu galima jaustis saugiai, nebijant nei automobilių, nei kitų dviratininkų, taip pat neteršti miesto oro.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų