Pereiti į pagrindinį turinį

Dvyliktą kartą teisiamas 28-erių vyras policininką nužudė dėl dozės

2012-12-18 05:00
Dvyliktą kartą teisiamas 28-erių vyras policininką nužudė dėl dozės
Dvyliktą kartą teisiamas 28-erių vyras policininką nužudė dėl dozės / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

28-erių Agnius Liaskauskas Kauno apygardos teisme į kaltinamųjų suolą vakar sėdo dvyliktą kartą. Paskutiniąja jo auka tapo po tarnybos namo grįžtantis policijos pareigūnas Zigmas Gudmonas.

Vainikavo nužudymu

Sunkiu nusikaltimu kaltinamo A.Liaskausko balsas nesudrebėjo, kai teisėjas paklausė, ar jis prisipažįsta padaręs nusikaltimą. Šiuo metu kaltinamasis atlieka bausmę pagal 2011 m. lapkričio nuosprendį. 2012-ųjų nuosprendis dar neįsiteisėjęs. Dabar nagrinėjama trečioji byla, už kurią jaunasis nusikaltėlis dar negavo bausmės.

Kai Kauno apygardos teisme ši bylą buvo atversta, paaiškėjo, kad beveik po pusantrų metų kančių, 2011-ųjų kovą sumuštas policininkas Z.Gudmonas mirė. Prokuroras paprašė grąžinti bylą papildyti ir kaltinimą perkvalifikavo iš sveikatos sutrikdymo į nužudymą iš savanaudiškų paskatų.

Pagal pirmąjį kaltinimą A.Liaskauskui grėsė laisvės atėmimas iki 12 metų. Perkvalifikavus į sunkesnį – laisvės atėmimo grėsmė padidėjo iki 20 metų. Anksčiau A.Liaskauskas įkliūdavo už vagystes iš prekybos centrų.

Reikėjo dozės

A.Liaskauskas nesigina, kad 2011 m. kovo vakare buvo apsvaigęs nuo narkotikų. Civiliais drabužiais vilkintį policininką jis nusižiūrėjo ir sekė. Kai 47-erių vyras priėjo prie daugiabučio laiptinės, mediniu pagaliu smogė jam į galvą.

Tą dieną Z.Gudmonas buvo grįžęs namo papietauti, o 22.30 val. žmonai paskambino medikai, kad, kaip neatpažintas asmuo, greičiausiai jos vyras, atvežtas į Kauno klinikas. Vyras buvo be sąmonės. Z.Gudmonui buvo išsiliejęs kraujas į smegenis. Pareigūnas skubiai operuotas.

Iki nelaimės sveikata nesiskundęs vyras taip ir neatsigavo. Jis judino tik kairę ranką. Kalba taip ir nesugrįžo, todėl nukentėjęs pareigūnas liko neapklaustas, o A.Liaskauskui pareikšti kaltinimai paremti tik jo paties prisipažinimu.

Padidino kompensaciją

Iš namo ėjusio pareigūno A.Liaskauskas pagrobė piniginę, kurioje buvo 290 litų ir telefoną. Pusantrų metų suluošintas pareigūnas buvo gydomas tai klinikose, tai slaugos ligoninėje, tai namuose, tai vėl ligoninėse.

Po vyro mirties našle likusi Z.Gudmono žmona pakeitė anksčiau nurodytą 50 tūkst. litų moralinei žalai atlyginti. Moters sprendimu, po vyro mirties ji tikisi 500 tūkst. litų moralinei žalai ir 11 tūkst. turtinei žalai atlyginti.

A.Liaskauskas, nors ir prisipažino padaręs šį nusikaltimą, atsisakė kalbėti pirmajame posėdyje. Jis pasinaudojo įstatymo jam numatyta teise parodymus duoti tik po to, kai bus apklausti visi liudytojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų