Pereiti į pagrindinį turinį

E. Jakilaitis: paviešinti laiškai rodo delsimą atsakyti investuotojams

2015-07-16 12:19
BNS inf.
Edmundas Jakilaitis
Edmundas Jakilaitis / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Vilniaus savivaldybės vadovų elektroninius laiškus paviešinęs žurnalistas Edmundas Jakilaitis teigia, jog jie atskleidžia sostinės valdžios delsimą pateikti atsakymus Latvijos ir Estijos bendrovėms dėl galimų investicijų į skrydžių bendrovę „Air Lituanica“, kurios veikla nutraukta gegužės mėnesį.

„Susirašinėjimai liudija, kad dar paskutinėmis dienomis prieš uždarant „Air Lituanica“, jos atstovai prašė savivaldybės bent iš mandagumo atsakyti kažką potencialiems investuotojams, nes jie kelias savaites negavo jokio atsakymo“, - BNS ketvirtadienį sakė žurnalistas.

Viename iš paviešintų laiškų tuometinis „Air Lituanica“ vadovas Gytis Gumuliauskas laiške Remigijui Šimašiui teigia, jog „vėluojame, tad būtų gerai bent iš mandagumo atrašyti“ į Estijos bendrovės „Infortar“ ketinimų laišką.

E.Jakilaitis sakė neketinantis atskleisti informacijos šaltinio ir teigė matantis akivaizdų visuomenės interesą žinoti skelbiamą informaciją.

„Manau, kad esminis dalykas, ne kokiu būdu pateko ta informacija, o kokio turinio tai informacija. Reikėtų labiausiai diskutuoti apie tai, ar pasiūlymas iš estų buvo realus, ar nerealus. Antras klausimas - kokiais įgaliojimais vadovaujantis buvo sudaryta derybinė grupė“, - sakė E.Jakilaitis.

Jo teigimu, iš susirašinėjimo matyti, jog sprendimas dėl „Air Lituanicos“ buvo priimtas „vėliausiai gegužės 17-ąją“, nors viešai apie tai paskelbta gegužės 22-ąją.

E.Jakilaitis socialiniame tinkle „Facebook“ paviešino Estijos įmonės „Infortar“ pasiūlymą dėl „Air Lituanicos“ ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus susirašinėjimą su administracijos direktore bei atstovu spaudai, tariantis, kaip paskelbti žinią apie „Air Lituanica“ veiklos stabdymą.

„Tik nereikia apsiimti keleivių gelbėtojo vaidmens, čia ne mūsų projektas“, - viename laiške rašo atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius teigė, kad prokurorų bus prašoma ištirti informacijos vagystę iš savivaldybės serverių.

Jis patvirtino, kad su Estijos įmone „Infortar“ buvo tariamasi dėl investicijų, bet, pasak mero, sąlygos pasirodė „ne tokios, kurias galėtų pakelti savivaldybė“. Mero teigimu, savivaldybė taip ir negavo pasiūlymo pirkti „Air Lituanica“ su skolomis, kurios viršijo 10 mln. eurų, todėl nuspręsta iš miesto biudžeto įmonės nebedotuoti.

Ankstesnė Vilniaus valdžia nuolat didino „Start Vilnius“, kontroliuojančios „Air Lituanica“, kapitalą, taip suteikdama lėšų oro bendrovės veiklai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų