Pereiti į pagrindinį turinį

Eiguliuose pėsčiuosius gaudė septyni policininkai

2009-07-16 09:14
Staigmena: dažnas ne vietoje gatvę kirtęs kaunietis nustebdavo prieš akis išvydęs tarsi iš pasalos ateinančius pareigūnus.
Staigmena: dažnas ne vietoje gatvę kirtęs kaunietis nustebdavo prieš akis išvydęs tarsi iš pasalos ateinančius pareigūnus. / Tomo Raginos nuotr.

Tamsiai mėlynas mikroautobusas ir jame pažeidėjų tykoję septyni uniformuoti policijos patruliai vakar suerzino ne vieną Eigulių mikrorajono gyventoją.

Išgirdo įvairių replikų

"Pažiūrėkite. Atsistoję po medžiu, pavėsyje, kad tik saulėje per daug nesukaistų. Kiek ten jų? Septyni? Ar neturi ką veikti, kad būriais važinėjasi? Geriau ką nors naudingesnio nuveiktų", – piktų miestiečių replikų vakar sulaukė policijos patruliai, dirbę Šiaurės prospekte, šalia vieno prekybos centrų.

Šiais pareigūnais labiausiai piktinosi nubausti pėstieji. Tačiau replikų policininkams negailėjo ir atsitiktiniai praeiviai, išvydę mikroautobuse besislepiančius ir pažeidėjų laukiančius policininkus.

Patruliai "Kauno dienos" žurnalistams aiškino, kad šiuo metu vyksta speciali akcija, per kurią numatyta visą dėmesį sutelkti pėsčiųjų daromiems pažeidimams.

Bėgo ir būriais

Vakar policininkai dirbo pasitelkę mikroautobusą tamsintais stiklais, be jokių skiriamųjų policijos ženklų.

Iš transporto priemonės jie išlipdavo tik per langus pamatę ne vietoje gatvę kertančius žmones. Pasitaikydavo atvejų, kai pažeidėjai į kitą kelio pusę lėkdavo būreliais, tad ir patrulių "desantas" pasileisdavo didesnėmis pajėgomis.

Iš pradžių teisėsaugininkai sučiuptiesiems parodydavo, kad už keliasdešimties metrų yra pėsčiųjų perėja, o po to pakviesdavo prieiti prie savojo automobilio. Pastarajame surašydavo administracinių teisės pažeidimų protokolus.

Taikytos didesnės baudos

Už ne vietoje pereitą gatvę numatyta bauda nuo 20 iki 40 litų. Jei pažeidimas įvykdytas platesnėje gatvėje su skiriamąja juosta – tuomet gresia bauda nuo 50 iki 100 litų. Vakar pareigūnų dislokacijos vieta tapęs Šiaurės prospektas su skiriamąja juosta, tad ir nuobaudos taikytos griežtesnės.

"Galite pažiūrėti ir iš arčiau. Darbo tikrai netrūksta – žmonėms pėsčiųjų perėjos nė motais. Matote, jau net takeliai žaliojoje vejoje išminti. Taip neturėtų būti. Juolab kad perėja visai čia pat, už kelių žingsnių", – aiškino vienas pareigūnų.

Į "Kauno dienos" redakciją paskambinęs vienas gyventojas skundėsi sulaukęs ne minimalios numatytos baudos, o gerokai didesnės. Jis tvirtino sulaukęs iš pareigūnų paaiškinimo, esą taip nuspręsta už tai, kad pažeidėjas "per daug kalba".

Iš šalies stebint pareigūnų darbą buvo akivaizdu, kad ne visi pažeidėjai norėjo geranoriškai pripažinti savo kaltę.


Linas Jankauskas,  Kauno miesto policijos Patrulių rinktinės vado pavaduotojas

Šiaurės prospektas – ne vienintelė patrulių darbo vieta. Juos taip pat galima pamatyti dirbančius ir kitur. Pavyzdžiui, Kovo 11-osios gatvėje, prie vadinamojo "Girstupio". Vietos parenkamos atsižvelgus į tai, kur anksčiau yra nukentėję pėstieji. Tokios akcijos vyko ir toliau vyks pagal iš anksto numatytą priemonių planą, kurį esame patvirtinę visam ketvirčiui. Automobilis be skiriamųjų ženklų nėra joks slaptas ginklas, nes dažnai būna taip, kad nieko nepaisantys pėstieji bėga per gatves ir tiesiog puola ir po paženklintų policijos automobilių ratais. Vakar dienos rezultatai dar nesusumuoti, tačiau, kaip visuomet, galima konstatuoti, kad tokie pažeidėjai tikrai ne pavieniai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų