Po senu stogu nebetelpanti Automobilių kelių direkcija ruošiasi statyboms

  • Teksto dydis:

Automobilių kelių direkcija tikisi, kad naujasis keturių aukštų Eismo informacijos centras bus pabaigtas statyti 2018 metų pradžioje.

Statybos turėtų prasidėti šių metų pabaigoje arba 2017-ųjų pradžioje, bendra projekto vertė kol kas neatskleidžiama.

„Eismo informacijos centras yra neatskiriama kelių direkcijos veikla. Visi dabar dirbantys žmonės turėtų būti šalia. Dabar šalia tokių patalpų nėra galimybių išsinuomoti, o viešojo konkurso metu mes turbūt gautume stipriai nutolusias patalpas“, - BNS sakė Automobilių kelių direkcijos vadovas Egidijus Skrodenis.

Naujas pastatas bus statomas šalia dabartinės Automobilių kelių direkcijos būstinės. Eismo informacijos centre įsikurs visi specialistai dirbantys su automobilių kelių informacinių technologijų (IT) sistemomis

„Kelių direkcijos darbuotojai dabar ne visi telpa į visą pastatą. Vienas būtų aukštas kelių direkcijos veiklų išplėtimui, o kitus aukštus užimtų Eismo informacijos centras“, - teigė E.Skrodenis.

Automobilių kelių direkcijos Intelektinių transporto sistemų skyriaus vedėjas Laurynas Ivinskis BNS sakė, kad naujo pastato bendras plotas bus 1,6 tūkst. kvadratinių metrų, o naudingas plotas - 920 kvadratinių metrų.

„Pastato statyba yra susijusi su kitais projektais. Čia ir eismo informacinės sistemos plėtra ir kitas projektas - A1 kelyje kintamų ženklų valdymas. Ateityje numatyta, kad tų ženklų atsiras „Via Baltica“ ir kitose svarbesnėse vietose. Taip pat kelių direkcija vykdo konkursą dėl daugiafunkcinės pažeidimo kontrolės sistemos įrengimo. Žiūrint į perspektyvą tas pastatas ir statomas toms funkcijoms atlikti“, - teigė L.Ivinskis.

Jo teigimu, artimiausiu projektams turėtų būti pateiktos Europos Sąjungos (ES) paramos paraiškos. Tikimasi, kad pastato statybai bus užsitikrintas 15-20 proc. paramos intensyvumas.

Automobilių kelių direkcija liepos pabaigoje centriniame viešųjų pirkimų portale cvpp.lt paskelbė Eismo informacijos centro statybų technines specifikacijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių