Pereiti į pagrindinį turinį

Ekologiškas vynas iš Čilės

2009-02-28 09:00

Į Lietuvą atkeliavo "Torres" vyninėje Čilėje pagamintas organinis vynas "Tormenta".

Gaminant šį vyną naudojamos tik ekologiškai išaugintos vynuogės. "Torres Chile" vyninei suteiktas IMO sertifikatas, įrodantis, kad vynuogės šiam vynui gaminti surinktos iš vynuogynų, kuriuose nenaudojami herbicidai, insekticidai, ir neorganinės kilmės trąšos. Yra dvi vyno "Tormenta" rūšys – Cabernet Sauvignon ir Sauvignon Blanc.

"Tormenta Cabernet Sauvignon" – tai raudonasis sausas vynas iš Centrinio slėnio Čilėje. Tai ryškios rubino raudonumo spalvos vynas, su intensyviais šiai vynuogei būdingais aromatais. Ypač jaučiami odos ir saldymedžio aromatai. Vynui būdingi šilkiniai taninai, ilgai išliekantis poskonis ir elegantiška struktūra.

"Tormenta Sauvignon Blanc" – tai baltasis sausas vynas iš Centrinio slėnio Čilėje. Tai intensyvių tropinių vaisių (pasiflorų, karambolos ir mangų) aromatų vynas, su citrinos ir mineralų tonais. Gomuryje jaučiamas gaivus skonis, atsiskleidžia greipfruto aromatai. Vynui būdingas labai ilgai išliekantis poskonis. Vynas tinkamas kaip aperityvas. Taip pat dera prie keptos žuvies ir jūros gėrybių (ypač austrių, kalmarų) patiekalų.

Parduodamas prekybos centruose "Maxima", kaina – apie 35 litus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų