Pereiti į pagrindinį turinį

Erotikos pasaulio netektis

2008-12-13 09:00
DMN inf.
Erotikos pasaulio netektis
Erotikos pasaulio netektis / AFP nuotr. B.Page

Amerika atsisveikina su prieštaringai vertinama manekene ir aktore. Erotinių plakatų karalienė Bettie Page praėjusio amžiaus 6-ame dešimtmetyje jaudino ir piktino JAV visuomenę.

"Su dideliu liūdesiu turiu paskelbti, kad mano brangi draugė ir klientė B.Page šį vakarą 18 val. 41 min. (penktadienį 4 val. 41 min. Lietuvos laiku) vienoje Los Andželo ligoninėje mirė", – pareiškė Markas Roesleris. 85-erių aktorė prieš devynias dienas patyrė širdies smūgį, po kurio taip ir neatgavo sąmonės.

Jau legenda tapusiuose 6-ojo dešimtmečio plakatuose ir fotografijose, tarp kurių yra ir vienas pirmųjų "Playboy" plakatų, B.Page derino švelnumą ir geidulingumą. "Playboy" leidėjas Hugh Heffneris 1955-ųjų sausį ją buvo pavadinęs amžiaus modeliu. "Manau, kad ji buvo nepaprasta moteris, populiariosios kultūros ikona, paveikusi seksualumą, mados skonį, žmogus, padaręs didžiulį poveikį mūsų visuomenei. Ji buvo labai mielas asmuo", – sakė jis.

Tas mielas ir drauge nepadorus įvaizdis – žavi šypsena ir išraiškinga figūra, polinkis į burleską ir pikantiškumą – pasirodė esąs labai paklausus Amerikos seksualinės revoliucijos išvakarėse. 6-ojo dešimtmečio pabaigoje B.Page tapo viena labiausiai fotografuojamų pasaulio moterų, o jos populiarumas, kurstomas kaltės ir malonumo derinio, neišblėso ir jai pasitraukus iš dėmesio centro.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų