Pereiti į pagrindinį turinį

Festivalio „Skamba skamba kankliai" pyragas – nesantaikos kurstytojas

2009-06-02 09:19
Išlaidos: rekordinio dydžio pyragas šventės organizatoriams kainavo 1000 litų.
Išlaidos: rekordinio dydžio pyragas šventės organizatoriams kainavo 1000 litų. / BFL nuotr.

Sekmadienį 37-ąjį folkloro festivalį "Skamba skamba kankliai" Vilniuje vainikavo vaikų folkloro šventė ir 15 metrų ilgio, 0,5 metro pločio, 130 kilogramų pyragas.

Jį iškepusi bendrovė "Rimi Lietuva" suskubo pranešti pasiekusi naują Lietuvos didžiausio pyrago rekordą. Tačiau nepaminėjo, kad festivalio "Skamba skamba kankliai" organizatorių indėlis į jį ne ką mažesnis – iš savos kišenės jie skyrė 1000 litų. Festivalio direktorės Mildos Ričkutės teigimu, tokią sumą jie sumokėjo už produktus pyragui, o "Rimi Lietuva" įsižeidusi aiškina kepinį padovanojusi ir pinigų už jį neprašiusi.

Festivalio organizatoriai neslėpė tikėjęsi, kad įprastą tradicinį šventės tortą jos dalyviams ir svečiams padovanos kuris nors didysis prekybos centras. Jie tvirtino, kad tokių geradarių neatsirado, tačiau sumokėjus už produktus, įmonė "Rimi Lietuva" noriai sutiko iškepti ir atvežti šventinį pyragą.

Pyrago kepėjų komandą iš viso sudarė 10 žmonių – 6 kepėjai ir 4 padėjėjai, paruošti pyrago tešlą, iškepti biskvitus, juos pertepti ir papuošti iš viso užtruko apie 10 valandų. Šokoladiniu kokosiniu pyragu buvo pavaišinta apie 600 festivalio svečių ir dalyvių.

"Pyrago mums niekas nepadovanojo. Prašiau, tačiau nesutiko. "Rimi" sumokėjome 1000 litų už produktus. Krizė ir jiems. Žinoma, jų pagalba ir parama buvo pyrago kepimas, atvežimas, reikėjo nemažai žmonių jį glaistyti, papuošti ir žmonėms patiekti", – teigė M.Ričkutė.

Bendrovės "Rimi Lietuva" atstovė ryšiams su visuomene Rasa Juodkienė paneigė, jog įmonė rekordą "nusipirko" ir tvirtino, kad 1000 litų už produktus nei prašė, nei ėmė.

"Mūsų susitarimas buvo toks: įmonė dovanoja pyragą miestiečiams, jį kepa ir atgabena nemokamai, tačiau folkloro festivalio rengėjai turi patys pasirūpinti jam patiekti reikalingu inventoriumi. Jie jo neturėjo, o mes pasiūlėme, kas tai galėtų suteikti. 1000 litų buvo skirta 17 m ilgio stalui ir kitam inventoriui, o ne produktams, ne darbuotojams ir ne pyragą atgabenusiai mašinai. 1000 litų festivalio organizatoriai inventoriaus tiekėjams sumokėjo ne tiesiogiai, o per mus – gal jiems taip buvo paprasčiau ir patogiau, tačiau tikrai ne mums už produktus", – teigė R.Juodkienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų