Pereiti į pagrindinį turinį

Festivalis grįžta į Nidą

2008-02-28 09:00

Po ketverių metų pertraukos Arūno Valinsko rengtas muzikos festivalis grįžta į Nidą. Juo Neringa atidarys šių metų vasaros sezoną.

Tai tapo aišku po vakarykščio susitikimo Neringos savivaldybėje, į kurį A.Valinskas specialiai atvyko iš Vilniaus.

A.Valinskas prisipažino, jog festivalyje dalyvavę muzikantai nuolat jo klausinėdavę, kada bus kitas renginys, mat jiems Nidoje būdavo surengta savotiška stovykla – su sporto žaidynėmis, žvejone ir, be abejo, muzika. Ši nostalgija ir noras kažką daryti A.Valinską paskatino sugrįžti prie festivalio idėjos.
„Benai, plaukiam į Nidą“ – šie magiški žodžiai, nuskambėję iš Vytauto Kernagio lūpų filme „Mažoji išpažintis“ lieka Nidos muzikos festivalio moto, kaip ir kitos geriausios idėjos: finalui bus sukurta nauja daina, surengti du vakariniai koncertai, fejerverkas, daug kitų netikėtumų.
Nė vienas kitas Neringoje rengtas festivalis neturėjo tiek daug draugų ir tiek daug priešų kaip A.Valinsko. Žalieji šiam festivaliui buvo prikabinę nerijos gamtą niokojančio renginio etiketę, kadangi būriais atvykę jaunuoliai mėgdavo miegoti kur pakliuvę – kopose, miške, ant suoliukų.
Kita vertus, nė vienas kitas festivalis nepadovanojo Nidai tiek daug jos vardą garsinančių naujų dainų, nesutraukdavo tokio didelio būrio geriausių atlikėjų.
Neringos vicemeras Arūnas Burkšas teigė, kad A.Valinsko festivalis bandys užbėgti kritikams už akių: jis primins žmonėms apie būtinybę saugoti neriją, o nacionalinį parką kvies prisidėti prie renginio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų