Pereiti į pagrindinį turinį

"Frontas" skelbė ultimatumą Kaunui

2009-04-18 09:00
"Frontas" skelbė ultimatumą Kaunui
"Frontas" skelbė ultimatumą Kaunui / Tomo Raginos nuotr. Nepatenkinti: mitinguotojai keikė dabartinę šalies valdžią ir Kaune suklestėjusias bendroves monopolininkes.

Prieš Kauno savivaldybės pastatą mitingą surengusios "Fronto" partijos miestiečių simpatijų neužkariavo. Ne ką geriau sekėsi ir koncertuoti pakviestam Ovidijui Vyšniauskui.

Dainavo: nedidelėmis grupelėmis išsibarsčiusius mitinguotojus linksmino O.Vyšniauskas.

Susirinko nedaug žmonių

Likus penkioms minutėms iki mitingo pradžios prieš savivaldybės pastatą grupavosi vos kelios dešimtys žmonių.

"Koks čia frontas, jei niekas nešaudo", – burbėjo pagyvenusi moteriškė.

"Fronto" partijos narys, revoliucijų organizavimo žinovu partiečių vadinamas Audrius Butkevičius sakė, kad susirinkusiųjų skaičius nėra labai svarbus.

"Esu matęs, kai susirinkę 20–30 žmonių išreikšdavo savo nepasitenkinimą, o po to kildavo revoliucijos", – kalbėjo A.Butkevičius.

Akivaizdu, kad susirinkusių žmonių skaičius organizatoriams buvo svarbus. Juk ne paukščiams dainavo specialiai į mitingą atvykęs dainininkas Ovidijus Vyšniauskas.

Seka V.Šustausko pėdomis

"Frontas" reikalauja, kad Kauno miesto savivaldybė nutrauktų arba peržiūrėtų sutartis su stambiausiomis komunalines paslaugas teikiančiomis bendrovėmis. Kone perpus sumažintų šildymo kainas, iš miesto išguitų privačius daugiabučių namų administratorius, padarytų viską, kad sumažėtų viešojo transporto bilietų kainos ir nedarbas.

Jei šie reikalavimai nebus įvykdyti per porą mėnesių, vadinamieji frontininkai gąsdina ketinimais imtis drastiškų visuotinio nepaklusnumo akcijų.

"Nenorime atrodyti kaip durneliai, kurie pamitinguoja ir išsiskirsto. Jei mūsų neišgirs, užblokuosime įėjimą į savivaldybės pastatą, o gal ir nebemokėsime mokesčių monopolininkams", – ryžto nestokojo partijos lyderis Algirdas Paleckis.

Prie savivaldybės beveik prieš tris mėnesius mitingą buvo surengusi ir Vytauto Šustausko vadovaujama Lietuvos laisvės sąjunga (LLS). V.Šustauskas netausodamas balso šaukė, kad jei savivaldybės valdžia artimiausiu metu radikaliai nepakeis savo politikos, jos pastatas bus užimtas, o savivaldybės tarybos nariai taps mitinguotojų įkaitais.

Niekas nepasikeitė, bet V.Šustauskas savivaldybės pastato antpuolio neorganizavo.

Ir LLS, ir "Fronto" reikalavimai savivaldybei labai panašus. Tačiau A.Paleckis teigia, kad abi partijos dėl bendro tikslo jungtis neketina.

Keliauja per Lietuvą

Didžiąją dalį reikalavimų išgirdo šalia mitinguotojų pastoviniavęs Kauno miesto mero Andriaus Kupčinsko pavaduotojas Rimantas Mikaitis. Liberalas teigė, kad didžioji dalis reikalavimų – nerealūs ir neįgyvendinami.

"Iš to, ką išgirdau, supratau, kad tai populistinis šou turas per Lietuvą. Savęs parodymas prieš rinkimus", – sakė R.Mikaitis.

Pirmąjį didesnį mitingą šiemet "Frontas" surengė Vilniuje, vakar lankėsi Kaune, o kitą savaitę – Šiauliuose.

Mieliau klausėsi koncerto

Baigiantis mitingui žmonių būrys buvo išaugęs maždaug iki pusantro šimto. Tačiau ne visus susibūrusius oratorių kalbos įtikino jų nuoširdumu.

"Aštuonerius metus valdžioje sėdėjo ir nieko nepadarė. Tai ko dabar rėkia. Čia ne socialdemokratai? Tai kodėl jų vėliavos raudonos? Visi jie vienodi", – nusprendė pro šalį ėjusi moteris.

Didžioji dalis mitingo dalyvių stabtelėjo ne išgirsti ant pakylos lipančių frontininkų ir jiems prijaučiančiųjų kalbų, o pasiklausyti koncertavusio O.Vyšniausko.

Pats atlikėjas teigė, kad nėra "Fronto" partijos narys, tačiau atskleisti susitarimo su frontininkais sąlygas kategoriškai atsisakė.

"Aš apie politiką nekalbu, aš dainuoju. Aš Kaune užaugau ir kauniečiams dainuoju. Kiek kainavo mano koncertas? Manau, kad mes pokalbį jau baigėme", – nusigręžė atlikėjas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų