Pereiti į pagrindinį turinį

Frontas virsta sukarinta organizacija

2009-02-19 09:01
Frontas virsta sukarinta organizacija
Frontas virsta sukarinta organizacija / Gedimino Bartuškos nuotr. Vadai: gali būti, kad Fronto ideologu tapęs A.Butkevičius (dešinėje) jau ruošiasi užimti A.Paleckio vietą.

Algirdo Paleckio partija Frontas buria "pilietinio nepaklusnumo komitetus". Partijos lyderis, metęs darbą savivaldybės įmonėje, tokių žingsnių, stebėtinai panašių į tarpukario Vokietijos ir Italijos politinius įvykius, kol kas nekomentuoja.

Priešinsis "provokatoriams"

Pilietinio nepaklusnumo komitetus nutarta steigti vasario 15-osios Fronto tarybos posėdyje. "Žmonių nepasitenkinimas augs ir galbūt išsilies protesto bangomis. Partija Frontas privalo būti šio Lietuvos žmonių judėjimo smaigalyje. Tam reikia ruoštis", – tinklapyje frontopartija.lt cituojamas Audrius Butkevičius, kyšininkavimu įtariamas buvęs Tvarkos ir teisingumo partijos narys, neseniai perbėgęs į Frontą ir jau tapęs A.Paleckio dešiniąja ranka bei partijos rinkimų štabo viršininku.

A.Butkevičius ragina organizuoti "taikias ir labai efektyvias protesto akcijas". Vienas valdžios atstovų, partijos, įtariamos kursčius sausio 16-osios riaušes, lyderių teigia, kad neramumus neva sukėlė ne Frontas, o dabartinė Lietuvos valdžia, ir "sausio 16 dieną parlamento langus daužė jos provokatoriai".

Būtent dėl to, kad būtų priešinamasi tariamiems provokatoriams, neva ir nutarta steigti pilietinio nepaklusnumo komitetus.

Organizuos mokymą

"Šiems tikslams pasiekti būtina sukurti kiekviename teritoriniame administraciniame vienete Fronto partijai priklausančių ar jos idėjas remiančių žmonių grupes, kurie būtų protesto akcijų organizatoriai, instruktoriai, vadovai, kovos su provokatoriais iniciatoriai.

Tai ir yra partijos Frontas prezidiumo priimto nutarimo esmė. Šį procesą reikia koordinuoti iš partijos įkurto vadovavimo centro. Šiuo etapu tai yra ne kas kita kaip didelė mokykla, kurios veikla esant nuotolinio mokymo technologijoms ir interneto ryšiui, internetinei telefonijai ir kt., nesukelia jokių problemų. Reikia tik noro", – skelbia A.Butkevičius.

Fronto nariai ketina apskričių centruose iš aktyvistų išrinkti už mitingų ir demonstracijų organizavimą atsakingus asmenis. Jie esą gaus "specialų apmokymą" ir imsis koordinatorių, instruktorių ir propagandininkų vaidmens. Pastariesiems rengti A.Butkevičius netgi nori prie Fronto rinkimų štabo įkurti "lektorių mokyklą".

A. Paleckis metė darbą

O Fronto lyderis, regis, visiškai atsiduoda partinei veiklai. Vos porą savaičių padirbęs savivaldybės įmonėje "Vilniaus kapitalinė statyba", jis metė darbą. "Taip, išėjau. Čia mano sprendimas, ir nenorėčiau komentuoti šio klausimo", – dienraščiui sakė A.Paleckis. Politiko išėjimo iš darbo plačiau nekomentuoja ir "Vilniaus kapitalinės statybos" vadovybė.

Paklaustas, kokie buriamų pilietinio nepaklusnumo komitetų uždaviniai, A.Paleckis buvo dar nekalesnis. "Artimiausiu metu pranešim. Kol kas irgi mažai norėčiau komentuoti. Norėčiau truputį susilaikyti nuo komentarų", – sakė Fronto vadovas.

Paklaustas, ar tokių organizacijų būrimas jam neprimena tarpukario Vokietijos ir Italijos radikalų, politikas susierzino. "Kolega, aš, jeigu leisit, nenorėčiau komentuoti. O kai turėsiu ką pakomentuoti – jums pirmam pasakysiu", – apibendrino A.Paleckis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų