Pereiti į pagrindinį turinį

Galvas pridengia škotiškais raštais

2008-09-09 09:00
Galvas pridengia škotiškais raštais
Galvas pridengia škotiškais raštais / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Atvėsus orams mados kūrėjai pataria žvalgytis vieno populiariausių šio sezono aksesuarų – galvos apdangalo. Sostinės parduotuvių darbuotojai jau pajuto klientų antplūdį.

Vyrai perka retai

Kepurės – rudenį vienas populiariausių aksesuarų. Mados kūrėjai siūlo šį sezoną nebijoti ryškių spalvų ir drąsiai galvas puošti raudonos, violetinės spalvos kepurėmis, beretėmis. Pastarosios ypač madingos, jas patariama nešioti ir vyrams. Tačiau jie galvos apdangalų parduotuvėse neužsibūva.

"Vyrai atvyksta tik žiemą, kai reikalas prispaudžia", – juokėsi "Sevinelos" pardavėja Diana Verikaitė. Ji seniai atkreipė dėmesį, kad vyrai renkasi kailines kepures. Tiesa, kartais jie perka odinius apdangalus. Išsirinkę tinkamą kepurę dažnai persigalvoja ir jos nebeperka.

"Mitas, kad kepurė yra nevyriškas aksesuaras", – atsiduso pardavėja. Moterys turi kitokių kompleksų. Kai kurioms jų ryškios spalvos yra tabu. Jos dėmesį kreipia į audinį.

Ryškių spalvų nesirenka

Juoda arba ruda – tokios spalvos galvos apdangalus dažniausiai perka vilniečiai. Moterys galvos apdangalą linkusios derinti prie palto ar rankinės. D.Verikaitė pasakojo, kad ryškias spalvas renkasi nebent vyresnio amžiaus moteryā.

"Keista, tačiau jaunos merginos bijo raudonos ar violetinės spalvos", – stebėjosi darbuotoja. Ji įsitikinusi, jog tamsių spalvų kepuraitės praktiškesnės. Taip pat mano ir salono "Šapo" vadovė Virginija Markevičienė. Ji dažnai įkalbinėja moteris įsigyti margaspalvių kepuraičių.

Vadovė patarė juodą beretę pakeisti raudona, nes tokia puikiai tiks prie juodo palto. Taip pat nebijoti ir languotų berečių – jos šį sezoną ypač madingos, o vilnonės rudenį ne tik puoš, bet ir šildys.

Ar rudenį populiarios skrybėlės? "Jas mėgsta ekstravagantiškos moterys, tokių Vilniuje, deja, nedaug", – sakė vadovė.

Užsisako savo modelius

Išrankesnės vilnietės negaišta laiko eidamos į parduotuves, jos siuvasi galvos apdangalus. V.Markevičienė jau 23 metus kuria ir siuva skrybėles, beretes. Klientės negaili 200 litų už minėtą aksesuarą. Kiek laiko siuvamos skrybėlės? Dizainerė V.Markevičienė tvirtino, kad ilgiausiai mėnesį.

"Paklausa išauga vestuvių sezoną – rudenį tuokiasi daug vilniečių", – pasakojo moteris. Užsakymų ji gauna ir iš būsimų nuotakų. Populiariausios ryžių šiaudo audinių skrybėlės. Salono vadovė visada pataria neskubėti, atidžiai rinktis audinį. Jos nuomone, galvos apdangalas reikalauja daug dėmesio.

"Prieš įsigyjant kepurę patariu pasitarti su kitais", – sakė V.Markevičienė. Abejojančiai klientei dizainerė siūlo pasitarti su bičiulėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų