Pereiti į pagrindinį turinį

Garažų savininkai pralaimi kovą su vandeniu

2012-08-09 21:00
Garažų savininkai pralaimi kovą    su vandeniu
Garažų savininkai pralaimi kovą su vandeniu / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

M.Riomerio gatvės garažų bendrijos nariai daug metų savo pastangomis kovoja su vandeniu ir nuotekomis, kurios po lietaus užplūsta nuokalnėje esantį jų turtą. Savivaldybė į pagalbą neskuba.

Projektą darykite patys

„Amžinas atsikalbinėjimas, kad nėra lėšų. Mums atsibodo Pakalniškio (Aloyzas Pakalniškis – Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas) atsirašinėjimai. Su savivaldybe susirašinėjame nuo 1998-ųjų“, – kalbėjo garažų bendrijos, esančios M.Riomerio g. 41, pirmininkas Arvydas Dautartas.

„Valdininkai mums liepia pasidaryti šios nuokalnėje esančios gatvės rekonstrukcijos projektą. Nuo kada gyventojai valstybės žemėje turi daryti projektus? – stebėjosi A.Dautartas. – Tai gal mums patiems dar ir gatves lieps asfaltuoti ar valdininkų kiemams projektus padaryti?“

„Skilandis (Administracijos direktoriaus pavaduotojas Remigijus Skilandis) liepia sustiprinti garažų pamatus, bet ką tokioje dauboje duos sustiprinti pamatai? Pas mus subėga visas vanduo iš aplinkinių gatvelių“, – pasakojo bendrijos pirmininkas.

Tvarkė savo lėšomos

A.Dautartas teigė, kad tiesiai į garažų duris kliokiančio vandens problemą išspręstų geras drenažas ir gilūs nutekamieji grioviai. Dėl to jis ne kartą kreipėsi ir „Kauno vandenų“ vadovybę, tačiau išgirdo jau žinomą atsakymą – lėšų sutvarkyti nuotekų latakams nėra. Be to, tai esą Miesto tvarkymo skyriaus kompetencija.

Nuo M.Riomerio gatvės tekantis vanduo ne tik baigia išplauti asfalto dangą. Lapais, smėliu ir kitomis atliekomis užsikemša vandens grotelės, todėl žemiau esančių garažų aikštelė patvinsta.

Kartais vandens lygis siekia net iki garažų durų spynų. Užneštas vandens nuotekų groteles atkasa ir valo patys garažų savininkai.

Žemiausioje vietoje, kur suteka daugiausia vandens, žmonės savo jėgomis sutvarkė du senokai neremontuotus šulinius. Ant jų uždėtos savadarbės grotos, kad neįvyktų nelaimingas atsitikimas, mat jei būtų nenuimti dangčiai, vanduo per liūtį apsemtų keliolika garažų.

Jokių gerų naujienų

„Savo lėšomis suvežėme daugiau nei pusę metro grunto, pylėme betoną, nes gatvės viduryje senokai nebėra asfalto – tik smėlis. Dėl to taip pat kaltas vanduo. Paskutinį kartą ši gatvė remontuota dar sovietiniais laikais, tad gal buvo netiksliai apskaičiuota, koks vandens srautas klioks žemyn. Mums užtektų, kad tik nuotekų sistemą sutvarkytų“, – kalbėjo A.Dautartas.

Beveik 150 garažų vienijančios bendrijos nariams Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Arūnas Sadauskas paguodžiančių naujienų neturėjo. Jis pripažino, kad šiuo klausimu žino nedaug, mat jį kuravo šiuo metu atostogaujantis skyriaus vedėjas A.Pakalniškis.

„Bėda ta, kad iš Privatizavimo fondo šiais metais panašiems darbams yra numatyta 200 tūkst. litų, tačiau kol kas negavome nė lito, nes savivaldybė kol kas nieko nepardavė. Iš kur mes paimsime tų pinigų? Biudžete šiais metais taip pat nenumatytI jokie pinigai įvažoms, tad žmonėms nieko negalime žadėti“, – sakė A.Sadauskas.

Patikslinus, kad žemėlapyje ši atkarpa žymima ne kaip įvaža, o gatvė, A.Sadauskas pažadėjo skubiai atsiųsti specialistus į garažus M.Riomerio g. 41, tačiau dar kartą pabrėžė, kad negali nieko pažadėti, mat pinigų nėra.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų