Pereiti į pagrindinį turinį

"Gatvės muzikos diena": iš pirmų lūpų

2009-04-30 09:02
Išskirtinumas: projekto "Baltic Balkan" iniciatoriai: "Baltic Balkan" geriausiai skambėtų prieblandoje skendinčioje Balkanų tavernoje, kur liejasi rakija, o vyrai rūko tik namie augintą...
Išskirtinumas: projekto "Baltic Balkan" iniciatoriai: "Baltic Balkan" geriausiai skambėtų prieblandoje skendinčioje Balkanų tavernoje, kur liejasi rakija, o vyrai rūko tik namie augintą... / Asmeninio albumo nuotr.

Užsienyje gyvenančių lietuvių bendruomenių užsidegimas rodo, kad "Gatvės muzikos dienos" paplitimas greičiausiai pranoks jo lūkesčius – šventė išsiverš už nuo muzikos garsų skambančios Lietuvos.

"Mes, Belgijos lietuvių bendruomenė, bandysime "Gatvės muzikos dieną" perkelti ir į Briuselio gatves! Gavome leidimą iš vietos valdžios gegužės 2 d. groti gatvės muzikantams tam tikrose Europos sostinės senamiesčio vietose nuo 17 val. iki 19 val. Tikėkimės, iš tų 2 tūkst. lietuvių, kurie gyvena Belgijoje, atsiras muzikantų, kurie solidarizuosis su savo kolegomis Lietuvoje ir taip pradžiugins ne tik jus, mus, bet ir briuseliečius", – rašoma Belgijos lietuvių laiške A.Mamontovui.

Muzikuoti pasiryžusios ir lietuvių bendruomenės Čilėje ir Argentinoje.

Ne pirmus metus "Gatvės muzikos dienoje" dalyvaujantys muzikantai ragina prisijungti kuo daugiau tautiečių, kad ir kur jie būtų.

"Be galo malonu matyti tokią neabejingų muzikai žmonių daugybę ir būti vienam iš jų. Visada smagiau groti, kai aplinkui groja kiti, kai yra publikos, kuri įvertina tai, ką darai. Tądien įkvėpimo trūkumu skųstis nereikia. Labai laukiu "Gatvės muzikos dienos", – emocijomis tryško šventėje kaip solistas šiemet dalyvausiantis Marijus Byčius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų