Pereiti į pagrindinį turinį

Iš gatvės šulinio – vandens fontanas. Kas padengs nuostolius?

2013-04-30 10:06
Iš gatvės šulinio – vandens fontanas. Kas padengs nuostolius?
Iš gatvės šulinio – vandens fontanas. Kas padengs nuostolius? / Tomo Raginos nuotr.

Nuo šeštadienio iš lietaus kanalizacijos šulinio Panemunėje besiveržiantis vanduo išgąsdino šalia esančių laidojimo namų vadovą. Specialistai tikina, kad didelio pavojaus nėra, tačiau pripažįsta, kad avariją sunkiai sekasi suvaldyti.

Laidojimų namų „Rimtis“ vadovas Juozapas Jasiukaitis pasakojo, kad vanduo iš Vaidoto ir Tylos gatvių sankryžos esančio šulinio ėmė veržtis šeštadienį – patvino dalis gatvės ir stovėjimo aikštelės.

„Iškvietėme avarinę tarnybą. Darbininkai atvažiavo, pasisukiojo, pastatė įspėjamąjį atitvarą ant šulinio ir išvažiavo. Vanduo ir toliau kliokia. Neramu ne tik dėl po namu esančio rūsio – ten sumontuoti brangūs vandens šildytuvai, kita technika, bet ir dėl to, kas mokės už nubėgusį vandenį. Toks aplaidumas parodo, kad miestas turi prastą šeimininką“, – kritikos komunalininkams negailėjo J.Jasiukaitis. 

Jokių paaiškinimų, kada avarija bus likviduota, vyras nesulaukė. Jo teigimu, gerai, kad netoli šulinio yra vandens nuotekų grotelės – didžioji dalis vandens čia ir subėga.

„Kauno vandenų“ Avarinės tarnybos viršininko Rimo Stunžėno teigimu, problema žinoma, tačiau ji yra gerokai didesnė, nei manyta iš pradžių, todėl avarijos nepavyko likviduoti per savaitgalį.

„Trūko magistralinės linijos atšaka – hidrantinė išnaša. Ją reikia pakeisti. Šiuo metu tariamės su rangovais, o darbus planuojame atlikti šią naktį, kad nepatogumų dėl išjungto vandens nepatirtų vartotojai“, – vakar pasakojo R.Stunžėnas.

Viršininkas užtikrino, kad vietos gyventojams nereikia nerimauti, kad dėl avarijos jiems padidės sąskaitos. Nuostolius padengs „Kauno vandenys“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų