Gedimino prospekte eismą ribos nauji modernūs užtvarai

  • Teksto dydis:

Automatiškai iškylantys nauji modernūs užtvarai pradedami montuoti Gedimino prospekte.

Sostinės savivaldybė pasirūpino, kad iki vasaros pabaigos būtų įrengti nauji nerūdijančio plieno hidrauliniu būdu pakeliami ir nuleidžiami užtvarai. Ši moderni apie 50 tūkst. eurų kainavusi sistema į sostinę atkeliavo iš Didžiosios Britanijos. Eismas darbo dienų vakarais ir savaitgaliais prospekto dalyje ribojamas, atiduodant prospektą pėstiesiems ir dviratininkams, miesto svečių ekskursijoms ir aktyvioms pramogoms, rašoma pranešime.

„Mums teko taisyti 15 metų senumo klaidas – tuomet pakeliami užtvarai teveikė gerus penkerius metus, nes juos sugadino netinkamai suprojektuotas ir įrengtas vandens drenažas po užtvarais, jų mechanizmai buvo pažeisti, oksidavosi. Pernai pavasarį įvertinus šešių pakeliamų stulpelių Gedimino pr. nuo Arkikatedros pusės būklę, nuspręsta įsigyti naują kelio užtvarų sistemą ir įrengti tinkamą drenažo sistemą“, – sako savivaldybės įmonės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Pasak darbus vykdančios bendrovės vadovo, šiuo metu darbų aikštelėje pirmiausiai šalinami senieji nebeveikiantys surūdiję atitvarai, bus tvarkoma drenavimo sistema – šioje vietoje gruntas nespėja sugerti šachtose besikaupiančio vandens, ypač pavasarį, kai dar esama pašalo. Įrengus tinkamą drenažo sistemą, vanduo nesikaups ir nepakenks užtvarams.

Iki vasaros pabaigos pastačius pakeliamus stulpelius ties Arkikatedra darbai persikels į kitą prospekto dalį ties V.Kudirkos aikšte, kur taip pat planuojama pastatyti mechaninius užtvarus.

Transporto eismas Gedimino prospekte kiekvieną darbo dieną bus draudžiamas nuo 19 val. iki 4 val. ryto, o savaitgaliais ir švenčių dienomis bus skirtas tik pėstiesiems ir dviratininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
nu zuokula, pikiravaisi prie tų užtvarų, o pasirodo čia pačio darbo brokas... kažkas tik reklamuojasi, o kažkas daro, valio liberalams...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių