Pereiti į pagrindinį turinį

Generalinis komisaras S.Skvernelis: Kaune vaizdas nekoks

2013-01-30 17:58
Generalinis komisaras S.Skvernelis: Kaune vaizdas nekoks
Generalinis komisaras S.Skvernelis: Kaune vaizdas nekoks / Gedimino Bartuškos nuotr.

Ištaigiame kabinete dirbantis policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis teigia gerai žinantis apie prastą Kauno policijos pastatų būklę, tačiau dėl to gėdos nejaučiantis. Policijos vadovas prašo dar truputį pakentėti ir žada geresnį rytojų.

– Kaip vertinate Kauno policijos pastatų būklę? – paklausė „Kauno diena“ generalinio komisaro S.Skvernelio.

– Kaip čia paprasčiau pasakyti... Kaune policijos pastatai tikrai neprimena valstybinės institucijos pastatų. Šiuo metu galimybės nėra džiuginančios, tačiau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pastatų klausimą planuojame spręsti jau kitame etape.

– Tas kitas etapas per kelerius metus greičiausiai dar neprasidės?

– Mes manome pradėti veikti greičiau. Pavyzdžiui, bene blogiausiomis sąlygomis dirbantis Santakos policijos komisariatas turi sklypą, tik reikia susitvarkyti dokumentus ir pradėti komisariato pastato projektavimo darbus.

– Prastas ne tik Santakos komisariato pastatas. Ar teko matyti ir kitus?

– Kelis kartus buvau apžiūrėti Kauno mieste esančių komisariatų. Vaizdas nekoks.

– Jis ir negerėja.

– Truputį pagerėjo padėtis pačiame VPK pastate, pagerėjo ir Panemunėje, bet kai kurie policijos komisariatai išties yra ir netinkamoje vietoje, ir tragiškos būklės.

– Ar policijos vadovybei dėl to gėda?

– Nemanau, kad dėl to turėtų būti gėda policijos vadovybei. Matyt, turėtų būti gėda valstybei, nes policija ją reprezentuoja. Dirbant tinkamomis sąlygomis geresni ir darbo rezultatai, o ir nukentėjusiesiems bei pažeidusiems įstatymus sąlygos turi būti normalios. Mes nepretenduojame į kokias nors išskirtines sąlygas. Bet valstybė padeda tiek, kiek gali.

– Valstybė kartais randa pinigų neaiškiems projektams, bet ne policijai. Gal policijos vadovybė nemoka „išsimušti“ lėšų?

– Mes neišsimušinėjame, o prašome civilizuotu būdu. To, kas priklauso.

– Bet toks mandagumas nelabai veikia.

– Kodėl? Net ir šiuo sunkiu laikotarpiu mes sugebėjome atidaryti naujas patalpas ir Raseiniuose, ir Zarasuose, ir Pasvalyje. Šiemet į naujas patalpas turėtų įžengti Šakių komisariato darbuotojai. Pastatų statybos stringa, todėl einame ir kitu keliu – pritaikome savivaldybių atsilaisvinusius pastatus. Kai kur pritaikomos mokyklos, Pasvalyje – Darbo biržos padalinys.

– Ar policijos reikmėms pritaikyti pastatus yra galimybė ir Kaune?

– Apie tai buvo kalbėta ir su Kauno policijos, ir Kauno miesto vadovybe. Jie turi rodyti iniciatyvą ir siūlyti įvairius variantus, o vėliau įsijungsime mes.

– Bet tokios galimybės nerandama?

– Kol kas iš Kauno konkrečių pamąstymų ir pasiūlymų nesulaukėme.

– Kodėl nesinaudojama ES lėšomis?

– Lenkijoje su ES lėšų pagalba rekonstruoti visi komisariatai, o Lietuvos policijos pastatai į sąrašus nepateko. Kitame paramos etape į ES paramą pretenduosime.

– Ar su komisariatų rekonstrukcija susijęs skandalas įtartinas ir asmeniškai jums?

– Negali statybos kainos skirtis nuo rinkos kainų, negali.

– Jūsų kabinetas taip pat brangiai remontuotas. (S.Skvernelio pirmtako Vytautas Grigaravičius vadovavimo laikais generalinio komisaro kabineto remontui išleista šimtai tūkst. litų – red. past.)

– Nežinau, brangiai ar pigiai, bet padaryta gerai. Aš jau esu trečiasis generalinis komisaras, kuris naudojasi tuo sutvarkytu kabinetu ir galiu patvirtinti, kad remontas atliktas labai kokybiškai, o sąlygos atitinka visus reikalavimus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų