Geriausi sostinės dviračių takai pasivažinėjimui su šeima

  • Teksto dydis:

Šiltuoju metų sezonu daugiau laiko norisi praleisti gryname ore. Drauge daugėja ir galimybių aktyviai leisti laiką. Viena populiariausių – pasivažinėjimas dviračiais. Tai rodo ir skaičiai: pernai visame mieste įrengta daugiau kaip 1 tūkst. 800 naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius. Jeigu planuojate ir jūs su visa šeima prisijungti į dviratininkų mėgėjų gretas, čiupkite dviračius ir riedėkite gražiausiais bei labiausiai šeimoms pritaikytais sostinės dviračių takais, kuriuos rekomenduoja Vilniaus savivaldybė.

Tiesa, atminkite, kad kelionei pasirinktas šaligatvis – draugiško judėjimo erdvė, tad pro pėsčiuosius važiuokite jų ėjimui artimu greičiu!

P. Vileišio gatvės takas

Šis maršrutas – tai platus ir patogus, maždaug 1 kilometro dviračių takas Neries paupyje. P. Vileišio gatvės taką rasite Antakalnio mikrorajone, dalyje tarp Šilo tilto ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės. Važiuojant atsivers gražus vaizdas į Neries upę. Tai puiki vieta ramiai pasivažinėti su šeima, o jeigu atžalos dar nemoka važiuoti dviračiu, takas puikiai tiks pirmosioms pamokoms.

Neries pakrantės

Tai bendra erdvė pėstiesiems ir dviratininkams. Neries krantinės įrengtos iš patogios, lygios dangos. Šis takas puikiai tinka neskubantiems ir norintiems pasigrožėti Vilniaus miesto vaizdais iš nekasdienės perspektyvos. Galima judėti su visa šeima ne tik dviračiais, bet ir kitomis darniomis riedėjimo priemonėmis – paspirtukais, riedučiais, riedlente. Mėgstantiems ramius pasivažinėjimus prie upės, pradžiugins maršrutų padaugėjimas: dar šiemet planuojama tiesti dviračių takus abiejose Neries krantinėse ir palei Vilnią.

Takai arčiau kiekvieno vilniečio namų

Pageidaujantiems pasivažinėti arčiau savo namų, sostinės gyventojams siūloma išmėginti gyvenamuosiuose rajonuose įrengtus dviračių takus, vingiuojančius šalia Laisvės prospekto, Justiniškių, L. Asanavičiūtės, Architektų gatvių. Takai driekiasi greta gatvių, išsiskiria nauja raudono asfalto danga. Jais itin patogu susisiekti su gretimais rajonais ar pasižvalgyti aplinkui. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno, Balsių, Ragučio g., Pilaitės pr. ir T. Narbuto g., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, tad vilniečiai vis daugiau galės važinėti arčiau namų.

Šeškinės skveras

Dar vienas puikus takas, kuriame vaikus galima mokyti važiuoti dviračiu – Šeškinės skveras. Tai neilgas, asfaltuotas dviračių takas, kuriame bus ne tik įveikti pirmieji metrai, bet ir ramiai praleistas laikas su šeima.

Birutės vingio takas

Dviračių takas tęsiasi nuo Vingio parko iki verslo centro „Green Hall“. Tai patogus, toliau nuo gatvių triukšmo esantis takas. Šis takas iki Vingio parko driekiasi vaizdingu Neries vingiu, kuriam duotas Birutės vardas (pagal šalia esančią gatvę). Įdomu tai, kad dar prieš tris metus ši vieta buvo nepraeinama, o šiandien ji – jauki, atvira visiems.

„Eurovelo“ dviračių trasa

„Eurovelo“ dviračių trasa, besitęsianti nuo Upės gatvėje esančio Baltojo tilto iki Valakampių tilto, yra vienas ilgiausių, nenutrūkstančių ir vilniečių pamėgtų dviračių takų Vilniuje, kuriuo patogiai galima numinti iki pat Žirmūnų paplūdimio. Šis takas puikiai tik besiruošiantiems didžiausiai Lietuvoje dviračių šventei „IKI Velomaratonas“, kuris vyks priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį – rugpjūčio 18 d. sostinėje.

Dviračių šventė dedikuota visai šeimai: mėgėjams skirtas „ERGO mėgėjų“ važiavimas (pasirinktinai 10, 20 arba 30 km), treniruotiems mėgėjams – „CRAMO Semi Sport“ (50 km) grupė, profesionalams – „CRAMO Sport“ (100 km) važiavimas, o el. paspirtukų, vaikų bei „Terrasport“ riedučių, riedlenčių ir paspirtukų grupės dalyviai riedės atskiroje, 2,4 km ilgio trasoje.

Dalyviai nemokamai registruotis į renginį gali iki liepos 1 d. internetu: www.ikivelomaratonas.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
nekokybiskai tie takai padaryti,plonas sluoksnis asfalto,greit suaizeja,beto saknis nepasalino kurios kupras iskele ant keliuku...

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Man butu labai idomu pamatyti kaip seima su vaiku priekaboje nuvaziuotu nuo Tauro kalno dviracio taku, ar pas ta vaika po to dar liktu dantys?

Ozys&Ozesnis

Ozys&Ozesnis portretas
Nu nzn ar is tikruju yra tu taku, nes kiek vaikstau tai as jokiu taku nematau. Kas ten per takas pvz nuo Tauro kalnos, vaziuoji kaip traktorius per issivartaliojusias dubes. Kur dviraciu takas Pilies gatveje, viskas isbluke nieko nesimato. Kur dviraciu takas Pylimo gatveje??? As nesuprantu kur jus tuos takus tiesiate, aplinkeliu uz miesto ????
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių