Pereiti į pagrindinį turinį

Ginčas dėl administracijos direktoriaus posto užsitęsė

2012-06-01 05:00
Ginčas dėl administracijos direktoriaus posto užsitęsė
Ginčas dėl administracijos direktoriaus posto užsitęsė / A.Nesteckis. Artūro Morozovo nuotr.

Kauno valdančioji koalicija išplėstiniame posėdyje vakar vėl aiškinosi tarpusavio santykius. Pagrindinė nesutarimų priežastis išlieka ta pati – savivaldybės administracijos direktoriaus postas.

Po daugiau nei pusantros valandos trukusių ginčų valdantieji jokio sprendimo nepriėmė ir nusprendė palaukti birželio, o kalbėdami viešai vengė bet kokių aštresnių komentarų. „Konservatoriai tebenori išversti direktorių, tačiau bijo išsiūbuoti koalicijos laivą“, – sakė vienas posėdžio dalyvių, nenorėjęs viešai skelbti savo pavardės.

„Kauno diena“ rašė, kad konservatoriai norėtų, jog socialdemokratas Antanas Nesteckis atlaisvintų savivaldybės administracijos direktoriaus postą. Vis dėlto tam prieštarauja ne tik jo partijos kolegos, bet ir kiti koalicijos partneriai ragina neskubėti ir nesiimti drastiškų priemonių bent iki Seimo rinkimų.

"Nusprendėme, kad koalicija yra stabili ir dirbs iki kadencijos pabaigos, o dėl direktoriaus klausimo dar diskutuosime“, – sakė Socialdemokratų frakcijos seniūnė Orinta Leiputė.

Konservatorių frakcijos seniūnas Vygantas Gudėnas teigė, kad socialdemokratai turi laiko iki birželio 8 d. apsvarstyti jų pasiūlymą dėl savivaldybės administracijos direktoriaus posto.

„Nuotaikos koalicijoje geros“, – tikino ir V.Gudėnas, tačiau kritikavo savivaldybės administracijos direktoriaus A.Nesteckio darbą.

„Konservatorių kalbos apie esą neįtinkančią A.Nesteckio darbo kokybę jau pradeda kelti šypseną. Jeigu jau taip ieškome idealaus kandidato, galbūt tuomet kiekviena frakcija galėtų pasiūlyti po tris pretendentus į savivaldybės direktoriaus postą. O koalicija pasirinktų geriausią. Galbūt atsiras partijų, kurios neras tinkamų kadidatų Kaune ir pasikvies ką nors iš Vilniaus?“ – ironizavo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Arvydas Garbaravičius.

„Posėdyje nedalyvavau, tačiau jaunalietuvių pozicija yra aiški – tarpusavyje turi susitarti konservatoriai ir socialdemokratai. 90 proc. tikiu, kad jie tai sėkmingai ir padarys“, – sakė Kauno vicemeras Stanislovas Buškevičius.

Sumaišties į Kauno valdančiąją koaliciją gali įnešti ir perbėgėliai. Iš „Jaunosios Lietuvos“ frakcijos pasitraukęs Kazimieras Nausėda kol kas neranda, prie kurios frakcijos prisišlieti.

Neaiškus ir iš Liberalų ir Centro sąjungos išmesto miesto tarybos nario Kęstučio Mikėno likimas. Formaliai jis liko Liberalcentristų frakcijoje, nes nesėkmingai ieškojo užuovėjos pas kitų partijų atstovus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų