Ginčas dėl sąvartyno keliauja į teismą

Žymių advokatų kontorą pasamdę Kauno vadovai neatsisako užmojų prie Nemuno įrengti sąvartyną.

Šalia muzikinio klubo "Combo" 52 arų teritorijoje planuoto įrengti stambiagabaričių atliekų sąvartyno projektas keliaus į teismą. Savivaldybei atstovaujanti advokatų kontora "Baublys ir partneriai" Kauno apskrities viršininko administracijos paprašė pateikti informaciją, kodėl nebuvo sudaryta nuomos sutartis su Kauno regiono atliekų tvarkymo centru.

Sąvartynui prie upės nepritarianti apskrities viršininko pavaduotoja Adelė Majauskienė artimiausiu metu žada pateikti atsakymą. Vetavusi sutarties pasirašymą, ji neketina nusileisti.

"Nepasirašiau nuomos sutarties, nes yra pretendentų atsiimti žemę. Jie ją nori susigrąžinti natūra. Rengiant sąvartyno detalųjį planą buvo įrašas, kad su pretendentais neatsiskaityta. Pagal žemės grąžinimo įstatymą bet koks detalusis planas nėra pretekstas žemės negrąžinti, o šis sklypas yra laisvas ir turi būti grąžintas savininkams", - įsitikinusi A.Majauskienė.

Kauno savivaldybės Administracijos direktorius Vygantas Gudėnas tvirtina, kad su būsimaisiais žemės savininkais anksčiau buvo susitarta, jog bus statomas stambiagabaričių buitinių atliekų sąvartynas.

"Advokatų kontora "Baublys ir partneriai" rengia pretenziją dėl nepatvirtinto detaliojo plano. Ginčas turėtų būti sprendžiamas teisme. Į teritoriją pretenduoja ne savininkai, o žmonės, perpirkę teisę į žemę. Jie buvo susitaikę su ta mintimi, kad aikštelė bus, tačiau, detalųjį planą pradėjus derinti su Kauno apskrities valdininkais, šie pakeitė savo nuomonę", - teigė V.Gudėnas.

A.Majauskienė atkreipė dėmesį, kad Kauno mieste žemės grąžinimo savininkams procesas yra įstrigęs.

"Stambiagabaritės atliekos nėra tokia didelė problema Kaune. Yra privačių bendrovių, kurios surenka buitinę techniką", - sąvartyno reikalingumu Nemuno pakrantėje abejojo A.Majauskienė.

Planams įrengti stambiagabaričių atliekų aikštelę iki šiol priešinosi Kauno visuomenės atstovai, verslininkai, investavę į "Combo" klubą, ir Lietuvos vandens kelių direkcijos vadovai, kurie teigia, kad sąvartynas pakenks turizmo ir laivininkystės vystymuisi prie Nemuno.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepolitikas

nepolitikas portretas
stebina "sėkmės koalicijai" vadovaujančių koncervatorių užsispyrimas ir noras padaryti kad miesto įvaizdis nukentėtų, jug prieplaukos kitur neperstumsi

123

123 portretas
Adelė Majauskiene atsidaryk savo partija , saulnuole . O kas leidimus dave savartynui paviesint ir nubaust - isvaryt is pareigu nes neatitinka pagal mastyma ( dirbt vardan kauno ir lietuvos zmoniu geroves ) ir priverst sumoket padarytus nuostolius kaunui ( tarsa , teismai , irt.t.) , tokius galima skirt tik i slavejo pareigas nors jei turi net bakalauro laipsni :) ,

rukas

rukas portretas
Pagrinde karas tarp abiejų pusių vyksta dėl pinigų.
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių