Pereiti į pagrindinį turinį

Grasina prokuratūra

2010-08-06 23:59

Paveldosaugininkai neatmeta galimybės, kad, nesutarus su Vilniaus savivaldybe dėl sklypo Pūčkorių atodangos papėdėje teks kreiptis į prokuratūrą.

Vienoje gražiausių Vilniaus vietų – Pūčkorių atodangos papėdėje – esantis pastatas tyliai rengiamas parduoti. Savivaldybė nusprendė parduoti ne tik pastatą, bet ir šalia esančią 21 aro pievą. Sklypas yra Pavilnio regioniniame parke: vienoje pusėje jį riboja Vilnia, kitoje – Pūčkorių atodanga.

"Sklypas suformuotas prie esamo objekto, tam pastatui eksploatuoti. Toliau laukiam sprendimų, kas bus su savivaldybės turtu, o čia jau priklauso nuo kito departamento sprendimų", – teigė Vilniaus savivaldybės Žemės duomenų administravimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Gaiva Auglienė.

Savivaldybės administracija kreipėsi į Nacionalinę žemės tarnybą, kad ši išduotų pažymą žemę parduoti arba išnuomoti.

Pastatą ketinta parduoti ir anksčiau, tačiau tada valdininkų apetitą sustabdė Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcijos specialistai.

"Jis stovi tokioje vietoje, kur naujo atsiradimas sugriautų visas idėjas, be to, kultūros vertybės teritorijoje griautų vientisumą tos vietos, ten esančių palivarko paminklinių pastatų fone", – aiškino Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direktorės pavaduotoja Zenta Ražanauskienė.

Galimu privatizavimu susidomėjo Kultūros paveldo departamentas. Jo teigimu, valstybės saugomoje Pūčkorių dvaro palivarko sodyboje žemę skaidyti sklypais, ją parduoti – draudžiama.

Paveldosaugininkai sako, kad šiuo metu tiria sklypo atsiradimo aplinkybes ir, jei aptiks neteisėtų valdininkų veiksmų, kreipsis į prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų