Gruzinai pamiršo lietuvius?

Nuo tos dienos, kai Gruzija paskelbė rengsianti alternatyvią "Euroviziją", Lietuva laukia sulaikiusi kvapą. Klausimas, kas atstovaus šiame konkurse mūsų šaliai, atrodo natūralus ir neišvengiamas.

Taigi kas: Rūta Ščiogolevaitė, grupė "69 danguje" ar kas kitas iš LRT konkurso "Dainų daina" finalininkų dešimtuko? Lietuva gal net labai neprotestuotų, jei Sasha Son(g) būtų išsiųstas ne į Maskvą, o į Tbilisį...

Bet Lietuvos televizijos muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas, paklaustas, ar alternatyvioje "Eurovizijoje" pasirodys kuris nors mūsų šalies atlikėjas, kalbėjo šykščiai: "Galimybė, kad Sasha Son(g) vyks ne į Maskvą, o į Gruziją, nebuvo svarstoma. Negalėčiau komentuoti ir to, ar LTV rodys gruzinų "Euroviziją".

Lietuvos radijo ir televizijos generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius buvo atviresnis. Jis pripažino apie tuo pačiu metu kaip ir Maskvos "Eurovizija" Gruzijoje organizuojamą alternatyvų dainų konkursą išgirdęs tik iš žiniasklaidos. Ir neslėpė  nustebęs, kad gruzinai savo užtarėjus ir jų svetingumą, regis, greitai pamiršo ir į savąją "Euroviziją" mūsų šalies atstovo nepakvietė.

O juk kaip tik LRT ir asmeniškai A.Siaurusevičius pakvietė gruzinų grupę "Stephane & 3G" pasisvečiuoti Lietuvoje ir padainuoti laidos "Mūsų dienos kaip šventė" žiūrovams iškart po to, kai buvo paskelbta, kad gruzinams uždrausta dalyvauti konkurse Maskvoje, jei neišsirinks kitos grupės ar bent nepakeis minėtosios grupės atliekamos dainos "We don't wanna put in" žodžių.

"Atrodo, palaikome ryšius su gruzinų grupe, reportažą apie tai, kaip jie viešėjo pas mus, parodė ir "Deutsche Welle". Bet žinių ir kvietimo dalyvauti jų "Eurovizijoje" negavome. Nežinome, koks tas konkursas, kokios taisyklės, reikalavimai, todėl ir negalime svarstyti, ar siųsti ten savo atstovą", – sakė A.Siaurusevičius.

Vis dėlto LRT vadovas neatmetė galimybės dalyvauti Tbilisyje rengiamame konkurse ir dar kartą patvirtino, kad palaiko ir Gruzijos dainą, ir jos sprendimą konkuruoti su tradicine "Eurovizija".

Skelbiama, kad dalyvauti Gruzijos "Eurovizijoje" jau sutiko 22 atlikėjai iš 15 valstybių, o Tbilisio hipodrome vyksiantys koncertai bus nemokami.


Šiame straipsnyje: EurovizijaStephane and 3G

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių