„Lietuvos ryto“ dalininkai kviečia A. Guogą pasiaiškinti

Ketvirtadienį susitikę krepšinio klubo „Lietuvos rytas“ dalininkai pareiškė pasitikėjimą klubo direktoriui ir dalininkui Dariui Gudeliui. D. Gugelio atsistatydinimo reikalaujantis A. Guoga posėdyje nedalyvavo, jis kviečiamas pasiaiškinti.

Sumaištis tarp „Lietuvos ryto“ dalininkų kilo trečiadienį klubui paskelbus, jog naujuoju rėmėju tapo politinės korupcijos byloje, kurioje figūruoja ir Liberalų sąjūdis, įtariamas koncernas „MG Baltic“. Į tai 20 proc. klubo valdantis A. Guoga sureagavo viešai reikalaudamas nušalinti D. Gudelį nuo pareigų bei paviešinti paramos sutartį.

Pats koncernas BNS nurodė, jog sutartis pasirašyta gegužės 22-ąją, dviems metams skiriant 150 tūkst. eurų. Tuo metu klubą valdė senieji dalininkai, o sutartį pasirašė buvęs klubo vadovas, dabartinis direktoriaus pavaduotojas Martinas Purlys su „MG Baltic“ prezidentu Dariumi Mockumi.

„Po mero sušaukto susirinkimo ir pasitarimo, mes, kaip dalininkų dauguma, išreiškėme visą pasitikėjimą Dariumi, džiaugiamės klubo veikla (...). Norime, kad Darius liktų klube – jis liks ir dirbs“, – žurnalistams ketvirtadienį teigė 20 proc. klubo valdantis krepšininkas Linas Kleiza.

„Lietuvos ryto“ advokatas Gintaras Černiauskas teigė, kad dalininkai nelabai suprato A. Guogos pozicijos, todėl nusprendė šaukti visuotinį susirinkimą ir „kviesti prezidentą, kad jis paaiškintų, ką jis turi minty“.

Susirinkime dalyvavo visi dalininkai, išskyrus šiuo metu užsienyje esantį A. Guogą.

D. Gudelis patikino, kad derybos dėl paramos su „MG Baltic“ praėjusį sezoną vyko „kurį laiką“, o atsižvelgus į skirtą paramą nuspręsta „MG Baltic“ logotipus rodyti ne brangiausioje reklaminėje pozicijoje, t.y. ant marškinėlių priekio, kaip buvo sutarta su ankstesniais vadovais, o kitose vietose.

Jis taip pat patvirtino, kad pinigai, skirti dviems sezonams, buvo pervesti gegužės 24-ąją, vos pasirašius sutartį, ir pinigai jau išleisti.

„Pinigai yra panaudoti buvusių komandos vadovų ir žaidėjų atlyginimams išmokėti“, – paaiškino D. Gudelis.

Jis taip pat patvirtino, kad visi klubo dalininkai buvo informuoti apie rėmėjus, galėjo susipažinti su finansinėmis ataskaitomis, tad tai neturėjo būti staigmena nei pačiam A. Guogai, nei savivaldybei. R. Šimašiaus atstovas Aleksandras Zubriakovas BNS anksčiau ketvirtadienį nurodė, kad meras apie „MG Baltic“ paramą sostinės krepšinio klubui nežinojo.

„Biudžete tiek Antanas Guoga matė šitą sumą, tiek ir visi kiti atstovai matė šią sumą. Aišku, jeigu biudžetas yra 5 mln. eurų, galbūt kažkam 150 tūkst. yra nedidelė suma, galbūt galima ją kažkur ne ten pamatyti, bet mūsų ir auditorių darbas, kad tai būtų“, – tikino D. Gudelis.

Jis taip pat sako, kad dalininkai prašys A. Guogos sutikimo paviešinti konkrečius jo paties įsipareigojimus klubui.

„Jei Antanas sutiks, aš manau, kad išlįs ir kitos šios istorijos priežastys“, – užsiminė „Lietuvos ryto“ vadovas.

Klubo direktorius taip pat sako vertinantis A. Guogos indėlį į krepšinį, tačiau kartu mano, jog jis yra „impulsyvus ir emocionalus žmogus“.

Didžiausios dalininkės, 40 proc. klubo valdančios Vilniaus savivaldybės vadovas Remigijus Šimašius taip pat ragino paaiškinti A. Guogą, kas klube ne taip. Jis kartu nurodė, kad nemato problemų, jog savivaldybės iš dalies valdomą klubą remia „MG Baltic“.

Man labai įdomu, kaip sekasi gerbiamam Antanui realizuoti savo įsipareigojimus klubui, kuriuos jis yra priėmęs. Nes žinių, kad jis būtų juos realizavęs neturiu.

„Man labai įdomu, kaip sekasi gerbiamam Antanui realizuoti savo įsipareigojimus klubui, kuriuos jis yra priėmęs. Nes žinių, kad jis būtų juos realizavęs neturiu“, – replikavo R.Šimašius.

R.Šimašius: apie „MG Baltic“ paramą informavo pats A. Guoga

Jis patikino, kad apie klubo rėmėjus, įskaitant sutartį su „MG Baltic“, jis sužinojo iš Antano Guogos. Anksčiau ketvirtadienį R. Šimašiaus atstovas A. Zubriakovas tikino, kad apie tai meras nežinojo.

„Šios vasaros viduryje, kai įvyko klubo vadovybės pasikeitimas, tai buvo paskutinis kartas, kai su ponu Antanu sėdėjau prie vieno stalo ir kartu nagrinėjome finansinius reikalus. Tai visus finansinius įsipareigojimus klubo ir įsipareigojimus klubui tuo metu gerbiamas Antanas man asmeniškai rodė, aš tai sužinojau iš Antano Guogos“, – dėstė R.Šimašius.

Jis BNS patvirtino, kad matė bendrą informaciją apie rėmėjus, kaip ir A. Guoga, žinojo ir apie „MG Baltic“ paramą, tačiau nesigilino į sutartis.

Paklaustas, kaip apskritai vertina tai, jog koncernas, kuris teisėsaugos dėl korupcinių nusikaltimų siejamas su visa jo vadovaujama Liberalų sąjūdžio, naudos savo reklamai savivaldybės klubo vardą, R. Šimašius teigė, jog džiaugiasi, kad klubo vadovybei, atsižvelgus į paramos dydį, pavyko sumažinti logotipų matomumą.

„Labai gerai, kai visi dirba savo darbą, turi klubas profesionalų direktorių, jis yra atsakingas, kad būtų sutelkta parama (...), natūralu, kad mes diskutavome, kad parama turi būti didesnė ir tikrai džiaugiuosi, kad parama būtų didesnė. Ir tikrai džiaugiuosi, kad jis nusiderėjo tuos dalykus, kad žmonės, kurie remia mažiau, jie nėra pateikiami kaip patys didžiausi rėmėjai. Šioje vietoje darbas atliktas“, – aiškino meras.

„Man trukdo tas faktas, kad „Lietuvos rytas“ kol kas dar nelaimi tiek varžybų, kiek turi laimėti“, - pridūrė jis, paklaustas, ar nėra prieš „MG Baltic“ paramą klubui.

„MG Baltic“: remti klubą kvietė G. Vainauskas

Koncerno „MG Baltic“ atsiųstame komentare BNS koncerno atstovai patikino, kad naujoji vadovybė prieš kelias savaites darkart pakvietė prisidėti prie klubo iniciatyvos paremti krepšinio veteranus.

„Tuometinis klubo prezidentas Gedvydas Vainauskas teigė, kad po nesėkmingo sezono klubo laukia didelės permainos ir kvietė prisidėti prie būsimų pokyčių. Pasikeitus savininkams, koncernas „MG Baltic“ kurį laiką apskritai neturėjo jokios informacijos apie sutarties statusą, tačiau naujųjų klubo savininkų viešinami planai ir ateities vizija atitiko mūsų lūkesčius“, – teigiama „MG Baltic“ atsiųstame laiške.

„Prieš kelias savaites gavome pasiūlymą sutarties rėmuose prisidėti prie naujos klubo iniciatyvos  ir mums tai pasirodė patraukli idėja. Tikimės, kad komandos dalininkai operatyviai išsiaiškins tarpusavyje ir prasidės normali veikla, nes mes remiame sostinės krepšinį, o ne populizmu persmelktą chaosą“, - nurodo koncernas.

40 proc. „Lietuvos ryto“ valdo Vilniaus savivaldybė, po 20 proc. – A. Guoga ir D. Gudelis, 10 proc. – krepšininkas Linas Kleiza, po 5 proc. – verslininko Jordano Kenstavičiaus bendrovė „Norvelita“ bei krepšinio klubas „Perlas“.

Pasikeitimai „Lietuvos ryto“ krepšinio klube įvyko birželio pabaigoje: dėl rasistinių pastabų kritikos sulaukęs Gedvydas Vainauskas paliko „Lietuvos ryto “ krepšinio klubo prezidento pareigas, klubo direktoriaus vairą perėmė D. Gudelis, buvęs vadovas Mindaugas Purlys tapo jo pavaduotoju. Į klubo valdymą atėjo A. Guoga, perėmęs dalininko teises iš advokato Sigito Židonio ir klubo darbuotojo Remigijaus Kazilionio. A. Guoga yra buvęs Liberalų sąjūdžio narys, trumpam buvo perėmęs ir partijos vadovo vairą. Jį Liberalų sąjūdis yra delegavęs į Europos Parlamentą.

 

 

 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ignai - tu pats nevaldai situacijos

Ignai - tu pats nevaldai situacijos portretas
Straipsnio pradžioje Kleiza turi 20proc, o gale jau 10proc. Kol rašei straipsnį pardavė?

Krepšinio fanas

Krepšinio fanas portretas
Kuo jau kuo, bet intrigomis "Lietuvos rytas" tikrai gali pasigirti. Ten lizdą susisukusi galinga intrigantų šutvė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių