Pereiti į pagrindinį turinį

Gydytojas nuteistas dėl aborto

2012-08-08 09:00
Gydytojas nuteistas                 dėl aborto
Gydytojas nuteistas dėl aborto / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Mečio Goppeno karjera baigėsi liūdna gaida. Garbaus amžiaus gydytojas ginekologas nuteistas už tai, kad pacientės prašymu nutraukė jos nėštumą. Gydytojo praktika nebesiverčiantis kaunietis ketina skųsti apkaltinamąjį teismo nuosprendį.

„Norėjau padėti moteriai, o išėjo štai kaip“, – dar lūkuriuodamas prie Kauno apylinkės teismo salės, kurioje po kelių minučių nuskambėjo nuosprendis, durų tarė M.Goppenas. Gydytojas prisipažino, kad verstis gydytojo praktika buvo planavęs iki 2012-ųjų. Viskas ėjosi lyg ir pagal planą – nuo šių metų jis nebedirba ginekologu-akušeriu. Tačiau pernykščiai įvykiai gerokai aptemdė jo karjeros pabaigą.

Teismas M.Goppeną pripažino kaltu dėl neteisėto aborto. Jam skirta vienų metų laisvės atėmimo bausmė ją atidedant metams. Metus gydytojas negalės keisti gyvenamosios vietos ir išvykti be prižiūrinčios institucijos leidimo. Per du mėnesius nuo nuosprendžio įsigaliojimo M.Goppenas turės sumokėti 1300 litų įmoką į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Nuteistas medikas neslėpė sukrėstas tokio teismo nuosprendžio. Jis garantavo pasinaudosiąs 20 dienų terminu ir sprendimą apskųsiąs. „Aš nepadariau nieko neleistino. Abortą galima atlikti iki 12-os nėštumo savaitės“, – piktinosi M.Goppenas.

Gydytojo teistumo istorija gana paslaptinga. „Tas abortas jau buvo pradėtas. Kažkas jį pradėjo. Aš tik pabaigiau ir viską sutvarkiau“, – sakė M.Goppenas. Pasak gydytojo, nėštumas buvo nutrauktas 5-oje savaitėje, tačiau pacientė labai prašė užrašyti 10-ies savaičių nėštumą.

Pacientės motyvai skambėjo dar mistiškiau nei gydytojo pasakojimas apie pastangas užbaigti kažkieno pradėtą nėštumo nutraukimą. Pasak M.Goppeno, moters vyras pasikorė, o užgimusi gyvybė buvo pradėta uošvio.

M.Goppenas garantavo, kad pacientė pasirašė visus reikiamus dokumentus, ji buvo supažindinta su visomis galimomis rizikomis.

„Kitą dieną jai paskambinau ir ji sakė, kad jaučiasi gerai. Nežinau, kas atsitiko, kad ji atsidūrė Klinikose“, – rankomis skėstelėjo garbaus amžiaus gydytojas.

Iš Kauno klinikų, pasak M.Goppeno, informacija pasiekė policiją, o gydytojas-ginekologas sėdo į teisiamųjų suolą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų