Automobilių vandalai šiurpina gyventojus: už ką tokia bausmė?

  • Teksto dydis:

Sostinės gyventojai fiksuoja akibrokštus – tame pačiame mikrorajone, bet skirtingose gatvėse – jau ne vienas dažais apipiltas automobilis. Tačiau pareigūnai teigia apie tokio tipo piktadariškos veikos atvejus pranešimų nesulaukę.

Baltais dažais apipiltų lengvųjų automobilių vaizdais internautai pradėjo dalytis Šeškinės mikrorajono grupėje, esančioje socialiniame tinkle „Facebook“.

Šitokiu būdu apgadintą BMW užfiksavusi moteris neslėpė nuostabos: „Už ką tokia bausmė? žiauroka“ – rašė ji.

Prie diskusijos prisijungusi Aliona spėjo: „Kiek supratau, taip daroma tiems automobiliams, kurie nenaudojami, o tik stovi ir užima vietas. Jau antrą tokią mašiną Šeškinės ir Ukmergės gatvėse mačiau“. 

Matyt, tie patys vandalai siaučia.

Kitoje to paties namo pusėje stovi apipilta ir kita mašina. Kažkoks kenkėjas „užsivedė“ – net dažų negaili. Būtinai reikia pagauti“, – pridūrė Ina.

„Gelvonų gatvėje taip pat buvo. Ir tai jau nebejuokinga... Matyt, tie patys vandalai siaučia“, – svarstė Greta.

„Baisu darosi Šeškinėje gyventi – tam yra sukurtos visos priemonės civilizuotai pranešti apie ne vietoje pastatytą ar nevažiuojantį automobilį“, – piktadarių nenuovoka piktinosi Karolina. 

Feisbuko grupės „Šeškinė“ nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žurnalistams susisiekus su Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstove Julija Samorokovskaja, ji teigė, kad pranešimų apie tokio pobūdžio nusikalstamą veiką pranešimų pastaruoju metu pareigūnai Šeškinės mikrorajone nėra sulaukę.

„Oficialių pranešimų apie sugadintus automobilius policija negavo. Kaip spėju, galbūt tie automobiliai nenaudojami ir nėra savininkų arba jie išvykę ir dėl tos priežasties niekas nesikreipė“, – tvirtino pašnekovė.

Feisbuko grupės „Šeškinė“ nuotr.

Jei šitaip automobilius niokojantis piktadarys būtų nutvertas už rankos, jam reikėtų atsakyti už svetimo turto sugadinimą. Baudžiamajame kodekse (BK) nurodoma, kad už tai grėstų viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

„Žinome, kad nenaudojamais automobiliais Vilniaus mieste rūpinasi savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Todėl būtų humaniškiau pranešti apie tokius kaimynų automobilius nei apipilti juos dažais. Savivaldybė vykdo priemones, kai iš kiemų išgabenami seni, nenaudojami automobiliai“, – teigė J. Samorokovskaja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emigr.

Emigr. portretas
Mūsų žmonės suižulėjo,stato mašinas kur papuolė,kitas žmogus ,ar kaimynas jiems nesvarbūs, užstatys,pastatys mašina nors jam nepriklauso toje vietoje statyti, todėl visai normalu, kad tokie išpuoliai vyksta.Gyvenu ne Lietuvoje, pirmiausia turi būti pagarba žmogaus -žmogui ,niekas kitoje šalyje taip nesielge kaip Lietuvoje,jeigu negyveni tame name ,neturi teisės prie jo statyti ,pastatyti,palikti mašinos.Nes palikęs prie namo kuriame ne gyveni ,tikrai sveikos nerasi,iškvietus policiją jie paklausti ,kur gyveni,tuo ir baigsis pokalbis su policiją, nes pasakys ,kad tai tavo problema ir išvažiuos.Lietuvoje kaip minejau kaip kiaulės žmonės, kaip sakant prišiks prie durų tau ir skaitys save teisiu.Mokina matomai .

Anonimas

Anonimas portretas
Cia sušiktų liandzbybinių darbas.

Tame ir klaustukas

Tame ir klaustukas portretas
Ar siuksle yra turtas?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių