Pereiti į pagrindinį turinį

H. Daktaro žmonos kirpyklos Laisvės alėjoje nebeliko

2013-06-06 08:00
H. Daktaro žmonos kirpyklos Laisvės alėjoje nebeliko
H. Daktaro žmonos kirpyklos Laisvės alėjoje nebeliko / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

„HeRaDa“ – Henrikas, Ramutė, Daktarai. Taip kauniečiai šifruodavo didžiulę iškabą ant Laisvės al. 78-ojo namo. Neseniai jos neliko – grožio salonas vietą užleido „Zepter“ puodams ir kitai produkcijai.

Dar praėjusį rudenį Henriko Daktaro ir jo žmonos Ramutės turtui – „HeRaDos“ kirpyklai, žemės sklypams, butams, namams – Klaipėdos apygardos teismas uždėjo areštą.

Šiuo turtu siekiama užtikrinti H.Daktarui pareikštų civilinių ieškinių įvykdymą – iš jo ir kitų vadinamosios Daktarų gaujos atstovų siekiama prisiteisti daugiau kaip 8,5 mln. Lt.

Nepaisant arešto, Laisvės alėjos patalpose, kur buvo įsikūrusi „HeRaDa“, šiandien tvarkosi nauji šeimininkai – čia įsikūrė kompanijos „Zepter“ parduotuvė.

Pasikeitusias iškabas pastebėję praeiviai ėmė kurti sąmokslo teorijas, kad H.Daktaro šeima esą išparduoda areštuotą turtą.

Paskambinus grožio salono „HeRaDa“ telefono numeriu, autoatsakiklis praneša, kad jis laikinai išjungtas.

H.Daktaro bylą kuruojantis Generalinės prokuratūros prokuroras Zdzislavas Tuliševskis plačiau komentuoti situacijos nenorėjo. „Visi apribojimai, kurie buvo uždėti turtui Klaipėdos apygardos teisme, yra tęsiami“, – sakė prokuroras.

H.Daktaro bylai pirmininkaujantis Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Zigmas Pocius sakė, kad dėl Laisvės alėjoje esančio salono sąmokslų teorijų apie areštuotą ir esą slapta parduotą turtą nereiktų kurti.

„Niekas nepasikeitė – turtą parduoti, įkeisti, perleisti uždrausta, tačiau niekas nedraudžia jo nuomoti. Viena bendrovė kreipėsi į teismą, teismas davė sutikimą šias patalpas išnuomoti. Nuoma leidžiama iki tada, kol įsigalios nuosprendis baudžiamojoje byloje“, – paaiškino Z.Pocius. Jo teigimu, areštuotą turtą išlaikyti reikia lėšų, todėl teismas ir leidžia jį nuomoti.

Šiuo metu R.Daktarienė išvykusi. Kaip „Kauno dienai“ sakė H.Daktaro mama Jadvyga Daktarienė, marti nusprendė sustabdyti savo verslą. „Nežinau, ar ateityje planuoja jį atnaujinti. Dabar jis sustabdytas“, – pareiškė J.Daktarienė.

H.Daktaro teismo procesas tęsėsi beveik dvejus metus, birželio 14 d. ketinama paskelbti nuosprendį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų