Pereiti į pagrindinį turinį

Į „Būsto valdą“ grąžinta sena valdžia

2012-09-19 15:28
Į „Būsto valdą“ grąžinta sena            valdžia
Į „Būsto valdą“ grąžinta sena valdžia / Artūro Morozovo nuotr.

Kauną valdančius konservatorius užrūstinusi „Būsto valdos“ valdyba išdraskyta, o į įmonės vadovo postą grąžintas senasis direktorius, priklausantis konservatoriams. Taip dar labiau sumenkinta socialdemokratų įtaka.

Nesupranta, kodėl atleido

Praėjusią savaitę į pirmąjį posėdį susirinkusi naujos sudėties „Būsto valdos“ valdyba nusprendė įmonės direktoriumi ir valdybos pirmininku paskirti prieš metus iš direktoriaus pareigų atleistą konservatorių Gaudentą Joną Žilį. Iki atleidimo jis „Būsto valdai“ vadovavo dešimt metų, o įmonėje iš viso dirbo 28 metus.

„Iki šiol dar nesupratau, kodėl mane atleido. Nieko neprašė, nereikalavo, tiesiog atėjo ir atleido“, – „Kauno dienai“ sakė G.J.Žilys.

Praėjusių metų rugsėjį G.J.Žilį atleido tuometė valdyba, kuriai direktorių atleisti nurodinėjo savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo pareigas ėjęs Andrius Stankevičius. Tuo metu Kauną valdė kitos sudėties valdančioji koalicija.

Nepakluso steigėjo valiai

Ir A.Stankevičius, ir tuometė „Būsto valdos“ valdyba išsilaikė neilgai. Dabartinė Kauno miesto savivaldybės tarybos dauguma įmonės valdybą apsisprendė keisti po to, kai ji nepakluso vienintelės akcininkės savivaldybės valiai.

Savivaldybės taryba prieš porą metų nusprendė „Būsto valdą“ leisti privatizuoti. Geriausią pasiūlymą – 2,157 mln. litų – pateikusi bendrovė „Vitės valdos“ „Būsto valdos“ šeimininke turėjo būti paskelbta prieš metus, tačiau kai kurie miesto valdžios atstovai pradėjo reikalauti, kad privatizacijos procesą reikia stabdyti. „Būsto valdos“ pirkėjų ir savivaldybės santykiai praėjusį rudenį persikėlė į teismą.

Šių metų birželį miesto taryba nusprendė baigti karą, o liepą teismas leido pasirašyti taikos sutartį, tačiau antausį savo įkūrėjai ir vienintelei akcininkei savivaldybei tėškė „Būsto valda“. Įmonė apskundė teismo sprendimą, kuriuo buvo leista pasirašyti taikos sutartį.

„Situacija nėra normali – sūnus kelia ranką prieš tėvą“, – tada situaciją komentavo savivaldybės administracijos direktorius Dainius Ratkelis. Vakar jis sakė, kad atsiimti skundą iš teismo G.J.Žiliui esą nėra nurodyta. „Kauno dienai“ pats įmonės direktorius sakė tai padarysiantis artimiausiu metu.

„Dirbu dar tik kelias dienas, todėl ne į visus klausimus esu įsigilinęs, tačiau skundą teks atsiimti, nes tą nurodė daryti savininkas (Kauno miesto savivaldybė – red. past.)“, – sakė G.J.Žilys.

Įtartinų permainų nepastebėjo

Iki praėjusios savaitės „Būsto valdai“ vadovavo A.Stankevičiaus į direktoriaus kėdę pasodintas Egidijus Pažarauskas.

„Kol kas jokių įtartinų buvusio direktoriaus žingsnių ar permainų įmonės veikloje nepastebėjau. Ir darbuotojai tie patys, kuriuos palikau išeidamas prieš metus“, – teigė G.J.Žilys.

Socialdemokratų įtaka sumenko

Konservatoriaus G.J.Žilio sugrįžimas prie „Būsto valdos“ vairo reiškia socialdemokratų įtakos sumažėjimą. Šios bendrovės privatizavimo procesą stabdė savivaldybės tarybos Privatizavimo komisijai vadovaujanti dabartinė mero pavaduotoja socialdemokratė Orinta Leiputė.

Taikos sutarties su „Vitės valdomis“ nesutiko pasirašyti tuometis savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Antanas Nesteckis, o savivaldybės valiai pasipriešinti nusprendusios „Būsto valdos“ valdybos pirmininkas – socialdemokratas Gintaras Praniulis.

„Situacija mūsų netenkina, bet ji yra tokia, kokia yra. Visi gali apskaičiuoti, kokia yra koalicijos sudėtis, o skaičiai yra iškalbingi“, – sakė O.Leiputė.

Kauno miesto savivaldybės taryboje O.Leiputės vadovaujamą Jungtinę socialdemokratų ir nepartinių frakciją sudaro keturi nariai. Tuo metu konservatorių – 12.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų