Į Lietuvą artėja liūtis: įspėjo, kurios Vilniaus gatvės gali būti užtvindytos

  • Teksto dydis:

Sinoptikų duomenimis, šįvakar Lietuvą iš pietvakarių pasieks intensyvių kritulių frontas, vietomis kritulių kiekis sieks 4-6 mm per val. Dabartinės prognozės rodo, kad liūtis apie 16 val. pasieks Alytų, Marijampolę, apie 17 val. – Kauną ir Vilnių, toliau judės Ukmergės ir Utenos kryptimi. Intensyviausi krituliai numatomi apie 20-21 val. Galimi eismo sutrikimai, informavo įmonė „Grinda“.

Sostines gatves prižiūrinti įmonė „Grinda“ tvirtina, jog šiuo metu Vilniuje vykdomi didžiuliai paviršinių nuotekų rekonstrukcijos darbai, tačiau kol darbai nebaigti, tikėtina, kad kai kurios gatvės gali būti užtvindytos.

Ekipažai budės:

- ties T. Narbuto g. žemuma. Tikėtina, kad daugiausia lietaus gaus Pilaitė, Lazdynai, Karoliniškės, tad lietaus srautai garmės į liūdnai pagarsėjusią dirbtinai suformuotą žemumą T. Narbuto g.

- prie Konstitucijos pr. žiedinės sankryžos ir ties Geležinio Vilko-Žalgirio g. sankryža. Čia susikerta vandens srautai iš kelių didžiausių Vilniaus miesto lietaus nuotekų surinkimo baseinų (Šeškinė, Fabijoniškės, Baltupiai, Šnipiškės).

- Geležinio Vilko g. ties Tūkstantmečio viaduku. Čia patenka srautai ir nuo Tūkstantmečio g. (Pietinio aplinkkelio), ir nuo didelės dalies Vilkpėdės. Lietaus nuotekų sistemų pajėgumai čia labai riboti.

- Verkių-Lakūnų g. sankryžoje (ties Medžio centru). Lietaus nuotekų surinkimo pajėgumai čia taip pat labai riboti.

„Šiose vietose stebėsime situaciją ir būsime pasirengę nukreipti eismą kitais maršrutais“, – rašoma „Grindos“ pranešime feisbuko paskyroje.

Vairuotojams rekomenduojama:

- Jei turite galimybę, rinkitės maršrutą tomis gatvėmis, kurios yra rečiau užtvindomos.

- Nevažiuokite per apsemtas vietas.

- Klausykite eismą reguliuojančių darbuotojų nurodymų.

- Apie sunkiau įveikiamas gatves informuokite tel. 1355.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
jokios liuties nebuvo ir nera,keli lasai nukrito ir visa liutis

Anonimas

Anonimas portretas
o tai ten reikejo igrusti vamzdzius 3 metru skersmens kad i gatves neisilietu,o tai plonu vamzdiu pridejot uztat ir plaukia paskui tachkes gatvese
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių