Į „Litexpo“ kvietė visus norinčius: buvo likę 100 vakcinų, kurias reikėjo panaudoti

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Vilniuje buvo likę 100 vakcinos „AstraZeneca“ dozių, todėl skubos tvarka į „Litexpo“ buvo raginami atvykti visi norintys pilnamečiai.

„SKUBIAI: vakcina visiems pilnamečiams!

„Litexpo“ vakcinavimo centras šiandien baigė darbą, bet liko apie 100 „AstraZeneca“ vakcinos dožių, kurių negalima išmesti (o liko, nes gana chaotiška diena – dėl registracijos bugų (trikdžių, - aut.past.) buvo).

Kas norite – važiuokite į „Litexpo“ DABAR. Ten iki 21 val. atvykusius skiepys pirmąja doze. Gali būti bet koks amžius VIRŠ 18 METŲ“, – raginimu feisbuke pasidalijo Vilniaus miesto mero patarėjas Karolis Žukauskas.

Mero patarėjas ragino skiepytis siūlykit draugams, vaikams ir pan., kad nereikėtų išmesti nė lašo.

„Turėkit mintyje, kad vakcinų tik 100, jei bus daugiau žmonių, man pasakys, iškart papildysiu šį įrašą. Kol nėra papildyta, vadinasi, dar tiek žmonių nesusirinko“, – teigė K. Žukauskas.

Po maždaug pusvalandžio jis informavo, jog reikiamas žmonių kiekis buvo surinktas. Internete galima rasti nuotraukų, kuriose užfiskuota nemaža susirinkusiųjų eilė.

Feisbuko nuotr.

Primename, kad šeštadienį Vilniuje atsiradus daugiau kaip tūkstančiui „AstraZeneca“ vakcinos dozių, sostinėje skiepams nuo COVID-19 vėl leista registruotis 35-erių ir vyresniems žmonėms.

Kaip feisbuke paskelbė K. Žukauskas, registracija jaunesnei amžiaus grupei vėl atidaryta siekiant išnaudoti visas vakcinos atsargas.

Scanpix nuotr.

Šia vakcina 35-erių ir vyresni gyventojai skiepijami tik iki pirmadienio. Tuomet savivaldybė laukia 23 tūkst. „Pfizer-BioNTech“ vakcinų, iš jų apie pusę jų bus skirta 45-erių ir vyresnių pirmajam skiepui, apie pusę – paskiepytųjų revakcinacijai.

Vilnius apie atveriamą vakcinaciją vis jaunesnėms grupėms skelbia jau keletą savaičių iš eilės, kai papildomai gavo didelį kiekį kitoms savivaldybėms skirtų vakcinų. Sveikatos apsaugos ministerija tvirtino, kad tai padaryta dėl prastėjančios epidemiologinės situacijos sostinėje.

Pirmadienį visoje Lietuvoje ruošiamasi pereiti prie 55-erių ir vyresnių gyventojų amžiaus grupės. Tai daroma siekiant suvienodinti vakcinavimo tempus, kurie skirtingose savivaldybėse šiuo metu skiriasi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių