I. Šimonytė: vakcinų perskirstymas iš kitų savivaldybių Vilniui buvo neišvengiamas

Pirmadienį priimtas sprendimas daugiau vakcinų nuo COVID-19 atiduoti Vilniui, paimant jas iš kitų savivaldybių, buvo neišvengiamas, sako premjerė.

„Per šį savaitgalį gana ženkliai suprastėjo situacija Vilniaus regiono klasterio ligoninėse, tikrai turime mažai reanimacijos vietų. Dėl to, kad jų būtų, reikia stabdyti daugiau planinės pagalbos. Tai yra blogai“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Ingrida Šimonytė.

„Siekdami tą įtampą sumažinti, paskyrėme tam regionui daugiau vakcinų šią savaitę tam, kad aplinkinės savivaldybės ir Vilnius taip pat galėtų, kaip įmanoma daugiau žmonių paskiepyti“, – teigė ji.

Vyriausybės vadovės teigimu, anksčiau įspėti kitų savivaldybių nebuvo įmanoma, reaguota skubiai.

„Netikėtas turbūt buvo ir lovų užsipildymas per savaitgalį. Daug čia tų netikėtumų su COVID-19 yra“, – sakė I. Šimonytė.

„Bijau, kad neturime tokio komforto, kad informuotume prieš dvi savaites, kad bus taip po dviejų savaičių, nes tikrai nei vakcinų tiekimai yra pakankami, kad visos savivaldybės gautų pakankamai, nei situacija yra linijinė, kad tikrai žinotume, kas bus po dviejų savaičių“, – tvirtino ji.

Sveikatos apsaugos ministerija pirmadienį pranešė, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste nuspręsta perskirstyti vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams 44 proc. visų gautų vakcinų, t. y. 46 tūkst. 512 dozių.

Tai papiktino kitų savivaldybių vadovus. Anot jų, gyventojai jau buvo pakviesti skiepytis, dėl minėto perskirstymo jų kvietimą teko anuliuoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

priminimas

priminimas portretas
nuo protinės negalios skiepų nėra ir nebus, galioja Vilniuj formulė 4N: negabios, negražios, nesveikos, nefinansuotinos - čia apie vilnietes.

Na ka

Na ka portretas
Pasiimk tu ir gerpi ir sifili kartu. Tfu ant jusu

A

A portretas
Pjauna gryba kaip reikalas sita nusisnekejimo profe.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių