Į Vilniaus gatves netrukus išriedės elektriniai mažos talpos autobusai

  • Teksto dydis:

Vilniuje rugpjūčio 16 d. pradės važiuoti pirmieji elektriniai mažos talpos autobusai, aptarnausiantys nuo miesto centro nutolusius rajonus. Šie maršrutai padės keleiviams patogiau planuoti savo keliones ir išplės viešojo transporto paslaugos pasiekiamumą.

Praėjusį rudenį buvo skelbta informacija apie pasirašytą sutartį su vežėju „Kautra“, kuris aptarnaus devynis naujus maršrutus Kriaučiūnuose, Platiniškėse, Pilaitėje, Rokantiškėse, Kryžiokų soduose, Visoriuose, Didžiuosiuose Gulbinuose, Mažuosiuose Gulbinuose, Riovonyse, Pavilnio soduose, Guriuose, Naujojoje Vilnioje ir kt. Įgyvendinant šį projektą pirmieji šeši maršrutai startuoja jau rugpjūčio 16 d., o likę trys maršrutai – 2023 m. trečią–ketvirtą ketvirtį, pažymima savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ pranešime.

„Šių maršrutų laukė ne tik labiau nutolusiuose gyvenamuosiuose rajonuose, sodų bendrijose gyvenantys miestiečiai, bet ir Vilnius, nes jie tęsia sostinės viešojo transporto parko atnaujinimą ekologiškomis transporto priemonėmis. Maršrutų vietovės parinktos atsižvelgiant į gyventojų skaičių teritorijoje, miesto plėtros planus, taip pat siekiant skatinti darnesnį ir patogesnį judėjimą po miestą“, – sakė Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

„Susisiekimo paslaugos“ pranešime skelbia, kad nuo rugpjūčio 16 dienos maršrutuose važiuos 15 elektrinių mažos talpos autobusų, kuriuos vežėjui „Kautrai“ specialiai pagamino ir paruošė Lietuvos gamintojas „Altas Auto“.

„Skatindami darnaus Vilniaus miesto vystymąsi tęsiame viešojo transporto paslaugų plėtrą – įdiegus visus naujus 9 maršrutus bendras viešojo transporto paslaugos pasiekiamumo rodiklis Vilniuje sieks net 92 procentus. Šiuo metu Vilniaus miesto viešajam transportui keleivių vežimo paslaugas teikia trys įmonės, o „Kautra“ yra naujausia sistemos narė,“ – sakė JUDU („Susisiekimo paslaugos“) viešojo transporto organizavimo skyriaus vadovė Loreta Levulytė-Staškevičienė.

Į gatves išriedėjus visiems 22 elektriniams autobusams sostinės viešojo transporto elektrinių priemonių parkas sieks 34 procentus.

Naujausias vežėjas „Kautra“ džiaugiasi įrodęs ne vienam Lietuvos miestui, kad yra patikimas viešojo transporto keleivių vežimo paslaugų partneris.

„Pirmieji elektra varomi mažos talpos autobusai jau sėkmingai veža druskininkiečius, todėl su nekantrumu laukiame ir pirmųjų kelionių sostinėje. Tikimės, kad įgyta patirtis dirbant su ne viena savivaldybe įtvirtins aukštą keleivių pervežimo paslaugos standartą rinkoje. Džiaugiamės, kad net 22 elektriniai autobusai kasdienėse kelionėse vilniečius lydės tvariai ir ekologiškai“, – sako „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Nuo rugpjūčio 16 dienos vilniečiai jau galės keliauti šiais maršrutais:

– 117 Pilaitė–Kriaučiūnai–Platiniškės;

– 118 Pilaitė–Varnės g.–Pašilaičiai;

– 119 Šiaurės miestelis–Antakalnis–Rokantiškės–Egliškės;

– 120 Visoriai–Santariškės–Žaliųjų Ežerų g.–Kryžiokai;

– 121 Santariškės–Mažieji Gulbinai–Didžiųjų Gulbinų g.;

– 122 Naujininkai–Kalnėnai–Guriai–Pavilnys–Naujoji Vilnia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Wilno nasze

Wilno nasze portretas
Vieną Vilniuje turėtų paleisti į Landsbergienės Mortos mokyklą Kalnėnuose.

Sigitas

Sigitas  portretas
Mūsų ataušėliai,nors kartą gyvenime į Ventspily atvažiuotų, čia jau seniausiai elektriniai važinėja ir dar daug visokių naujovių!

ši'Mąšniaus \\\\\.../////

ši'Mąšniaus  \\\\\...///// portretas
griebiasi už šiaudo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių