Į Vilniaus senamiesčio gatves grįžo tradicinė Kaziuko mugė

  • Teksto dydis:

Į Vilniaus senamiesčio gatves penktadienį grįžo tradicinė Kaziuko mugė, pernai dėl koronaviruso pandemijos vykusi tik virtualiai.

Kaip pranešė organizatoriai, visą savaitgalį truksiančioje mugėje dalyvaus 800 amatininkų ir prekeivių, solidarizuojantis su Rusijos užpulta Ukraina bus rengiami amatininkų darbų aukcionai, o surinktos lėšos pervedamos vienam iš paramos Ukrainai fondų.

„Kaip pavasarį grįžta paukščiai, taip po priverstinių atostogų į sostinės gatves vėl žengia Kaziukas. Net neabejojame, kad apie šį sugrįžimą ateityje dar ne kartą išgirsime, juk nei istorikai, nei etnografai nepamena, kad šimtmečius gyvuojanti Kaziuko mugė būtų nutrūkusi. Džiaugiamės šiandien vėl galėdami atverti senamiesčio gatves mugei“, – sako Vilniaus miesto vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Tradiciškai Gedimino prospekto pradžioje savo rankdarbius pristatys Lietuvos tautinio paveldo atstovai, ties Vinco Kudirkos aikšte įsikurs autoriai, prekiaujantys pernai pradėjusioje veikti internetinėje Kaziuko mugės prekyvietėje www.craftson.lt, pristatančioje daugiau nei 230 Lietuvos autorių dirbinius.

„Panašu, kad metų pertrauka ir priverstinis užsidarymas namuose žmonėms leido atrasti naujų talentų ar atgaivinti pamirštus kūrybinius pomėgius. Šiais metais į Kaziuko mugę užsiregistravo daugiau nei 100 naujų autorių ir gamintojų“, – sako vienas iš mugės organizatorių Renaldas Gražys.

Kaziuko mugės tradicija kilo iš šventojo karalaičio Kazimiero procesijų, rengiamų nuo 1604 metų. Ji vyksta kasmet, artimiausią savaitgalį iki Šv. Kazimiero dienos, kovo 4-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
kaziu gabro puota salia karo peklos ignoruojant betkokia morale savo dimensijos fone kagi ?.. kam gerove o kam /dangus/ po AA ===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių