Į Ž. Savicko pasiektą rąsto kėlimo rekordą kėsinsis ir lietuviai

  • Teksto dydis:

Spalio pirmą savaitgalį Vilniuje vykstančiame „Sporto festivalyje“ lankytojai ne tik ras didžiąją dalį sostinės sporto klubų, apsilankys sporto ir sveikatingumo seminaruose, bet ir patys išbandys kai kurias jėgos sporto rungtis.

„Savickas Classic“ renginys Sporto festivalio sporto entuziastus įtrauks į renginių ir rungčių maratoną. Taip mano renginio sumanytojas galiūnas Žydrūnas Savickas.

„Kiekvienais metais į Vilnių atvyksta vis daugiau jėgos sporto žvaigždžių, kurios betarpiškai bendrauja su aistruoliais. Jėgos sporto renginys auga ir kiekvienais metais šia sporto kryptimi susidomi vis daugiau žmonių“, - sako „Savickas Classic“ idėjos autorius.

Renginio sumanytojas pabrėžė, kad žiūrovai turėtų pamatyti pasaulio rąsto kėlimo čempionato kovas bei galiūnų Čempionų lygos etapą. Tai, pasak Ž.Savicko, yra desertas jėgos sporto aistruoliams.

Į pasaulio rąsto čempionato kovas po dviejų metų pertraukos grįžta Vytautas Lalas, kuris bandys pasikėsinti į daugkartinio rąsto kėlimo čempiono Ž.Savicko gegužės mėnesį pasiektą rekordą. Tąkart lietuvis iškėlė 228 kg svorio rąstą ir pagerino pasaulio rekordą. Į lietuvio rąsto kėlimo rekordą kėsinsis ir lenktas Krzystofas Radzikowskis, kurį dabartinis rekordo savininkas įvardija kaip pagrindinį čempionato lyderį.

Čempionų lygos etape Vilniuje su 2014 metų sezono nugalėtojų titulą ginančiu austru Martinu Wildaueriu galiūnų varžysis Marius Lalas, Vidas Blekaitis, Saulius Brusokas bei kiti atletai. Šiemet galiūnų etapas Lietuvoje bus sunkus ir nenuspėjamas. Varžybos truks tik vieną dieną ir per ją teks įveikti net aštuonias rungtis. Toks varžybų formatas galiūnų Čempionų lygoje bus taikomas pirmą kartą.

Norintys pasigrožėti įspūdingais atletų kūnais, turės galimybę palaikyti kultūrizmą propaguojančius vyrus, bei pasigrožėti tobulais moterų kūnais bikinio rungtyje.

„Šiuo metu į kultūrizmo ir bikinio varžybas yra užsiregistravę apie penkiasdešimt atletų iš šešių valstybių. Žiūrovai išvys įspūdingą kovą“, - teigia vienas kultūrizmo varžybų organizatorių Andžejus Juselis.

Sporto festivalio metu „Savickas Classic“ jėgos sporto renginių zonoje bus galima varžytis populiarioje „Spausk ir bėk“ rungtyje bei jėgos trikovėje. Organizatorių teigimu, šios rungtys tradiciškai sulaukia nemažo susidomėjimo.

Jėgos trikovės varžybose dalyvauja ne tik didžioji Lietuvos atletai, bet ir sportininkai iš Latvijos, Estijos, Rusijos ir Baltarusijos. Tikimasi, jog šiemet jėgos trikovėje dalyvaus apie šimtas sportininkų.

„Spausk ir bėk“ rungtis žavi tuo, kad yra ištvermės ir gero fizinio pasiruošimo mišinys. Penkių kilometrų bėgimas pritraukia šimtus dalyvių ir dovanoja nepakartojamus įspūdžius. Į „Spausk ir bėk“ varžybas vis dar galima užsiregistruoti internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hm,

hm, portretas
Tai Savickas,-ne lietuvis??
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių