Ieškoma vietų dviračių ir paspirtukų saugykloms šalia vilniečių namų

  • Teksto dydis:

Šalia vilniečių namų atsiras 18 naujo dizaino mobilių dviračių ir paspirtukų saugyklų, kuriose visais metų laikais būtų galima laikyti iki 16 dviračių ir 2 paspirtukų, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Pirmąsias saugyklas planuojama įrengti Fabijoniškėse, Lazdynuose, Viršuliškėse ir Žirmūnuose. Naudojimasis saugyklomis bus nemokamas. Gyventojai iki liepos 22 d. kviečiami siūlyti tam tinkamas vietas.

„Sostinės dviračių takai jungiasi į vis platesnį tinklą. Juo naudojasi tūkstančiai vilniečių, o kelionių dviračiais skaičius per metus paauga virš 50 proc.. Kad kelionės dviračiais toliau plėstųsi, reikalingas ne tik patogus dviračių takų tinklas, bet ir galimybė dviratį ar paspirtuką laikyti šalia namų. Dviračių saugyklos suteiks tokią galimybę. Dabar reikia išrinkti joms tinkamiausias vietas“, – sako Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Savo dviračių transporto priemonių neturintys kur palikti sostinės gyventojai galės palikti automatiškai rakinamose ir visą parą prieinamose saugyklose. Jos bus lengvai atidaromos ir uždaromos vienu „Vilniečio kortelės“ prisilietimu, lengvai stumdomais vartais, viduje paliktą dviratį ar paspirtuką prirakinant nuosava spyna. Saugyklose bus elektra, todėl turintieji elektrinius paspirtukus ar dviračius čia juos galės ir pasikrauti. Šalia saugojimo stotelių bus įrengtos kameros, kad turtą apsaugotų nuo ilgapirščių.

Pirmieji tokių saugyklų panoro projektui „Dalyvauk! Vilnius” idėjas teikiantys Fabijoniškių, Lazdynų, Viršuliškių ir Žirmūnų gyventojai. Pasiūlymus, kurios vietos būtų šiose keturiose seniūnijose mobilioms dviračių ir paspirtukų saugykloms, vilniečiai gali teikti nuo šiandien iki liepos 22 d. Ekspertams įvertinus kiekvienos vietos galimybes, atsižvelgus į sklypus ir kitus svarbius kriterijus, nuo rugpjūčio 2 d. iki 16 d. vyks elektroninis balsavimas dėl 18 vietų naujo dizaino modulinėms dviračių saugykloms. Balsuoti galės Fabijoniškių, Lazdynų, Viršuliškių ir Žirmūnų gyventojai, deklaravę ten savo gyvenamąją vietą. Balsuoti bus galima už tris skirtingas vietas vienoje seniūnijoje.

Teikiant pasiūlymą dviračių ir paspirtukų saugyklos vietai, svarbiausi kriterijai - kad tai nebūtų privatus žemės sklypas, vieta turi būti pasiekiama kuo didesniam gyventojų ratui, arti namų, turi būti galimybė pajungti elektrą, patekti į saugyklą iš pėsčiųjų ar dviračių tako, saugykla turi būti neintensyvaus eismo gatvėse ar kiemuose, neturi blokuoti automobilių eismo matomumo, numatytose vietose neturi būti suplanuoti želdynai.

Projektą tikimasi pradėti šiemet ir baigti kitais metais.

Pirmoji multimodalinė aikštelė dviračių saugojimui įrengta 2021-aisiais Antakalnyje.

Iki liepos 22 d. vietas modulinėms dviračių saugykloms gali siūlyti visi vilniečiai >>https://dalyvauk.vilnius.lt/budgets/8



NAUJAUSI KOMENTARAI

Durnių laivas

Durnių laivas portretas
Reikia visiškai uždrausti paspirtukus, vakarų valstybės tai jau pradėjo, nes miesto teritorijoje per juos per daug nelaimių.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių