Ieškomi specialistai įgyvendinti 10 naujų viešų erdvių Vilniuje projektą

  • Teksto dydis:

Sostinėje pradėti 10 viešųjų erdvių, kurių jau seniai laukė Vilniaus gyventojai, parengiamieji darbai. Planuojama Vilniuje įkurti 10 naujų skverų labiausiai apgyvendintuose rajonuose, kad vilniečiai gamtos, ramybės ir poilsio vietą galėtų rasti visai šalia namų.

Kiekvienas skveras bus išskirtinis ir pritaikytas konkrečiai vietai, todėl Vilniaus savivaldybė pradeda paieškas talentingų kraštovaizdžio specialistų, architektų ir kitų miesto viešųjų erdvių srityje besidarbuojančių ekspertų. Kartu su jais bus rengiami šių pirmųjų šiais metais atnaujinamų Vilniaus viešųjų erdvių projektai.

„Apie pusę visų vilniečių gyvena miegamuosiuose rajonuose, todėl jie turi būti patrauklūs čia įsikūrusiems. Jau šiemet atkursime ir naujam gyvenimui vėl prikelsime 10 naujų skverų sostinės gyventojams. Noriu pakviesti ekspertus, kurie padėtų sukurti išskirtinius ir įdomius projektus, atskleidžiančius Vilnių ir jo gyventojus“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Žaliosios erdvės bus atnaujinamos ir kuriamos Antakalnio, Fabijoniškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujamiesčio, Naujininkų, Naujosios Vilnios, Pašilaičių, Pilaitės, Šeškinės seniūnijose. Šios Vilniaus mieste esančios viešosios erdvės buvo atrinktos tariantis su vietos gyventojais ir miesto plėtros specialistais, taikant prioritetus toms vietos, kuriose gyvena daugiausiai gyventojų ir nuo kurių labiausiai nutolę kiti skverai, parkai, poilsio vietos.

Kitais metais numatyta atnaujinti ir daugiau skverų kitose sostinės seniūnijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių