Pereiti į pagrindinį turinį

Ilgaamžiškumo paslaptis

2008-10-14 09:00
DMN inf.

Kiekvienas ilgaamžis turi savo ilgaamžiškumo receptą. Kažkas nuo jaunystės kasdien gerdavo po taurę vyno, kažkas darė rytais mankštą, o britė Clara Meadmore teigia, jog nugyventi 105 metus jai padėjo susilaikymas nuo sekso.

Praėjusią savaitę savo 105-ąjį gimtadienį atšventusi moteris įsitikinusi, kad seksas atneša vien bėdas. "Žmonės klausinėjo manęs, ar aš homoseksuali. Atsakymas – "ne". Tiesiog niekada nesidomėjau seksu", – sakė nekaltybę išsaugojusi C.Meadmore, gyvenanti senelių namuose Kornvalyje. Gavusi sveikinimą net iš Didžiosios Britanijos karalienės Elžbietos II moteris teigia, kad su seksu susiję daug bėdų.

1903 m. Glazge, Škotijoje, gimusi C.Meadmore vaikystėje gyveno Kanadoje ir Naujojoje Zelandijoje, o eidama trečią dešimtį grįžo į Didžiąją Britaniją, kur dirbo sekretore ir ūkvede.

Antrojo pasaulinio karo metais ji tarnavo armijoje Egipte, vėliau gyveno Londone ir Naujojoje Zelandijoje, o prieš 40 metų išėjusi į pensiją apsigyveno Kornvalyje.

Dar viena ilgaamžė savo gimtadienį atšventė vakar. Seniausiai Australijos pilietei Emily Beatrice Bea Riley sukako net 112 metų. 1896 m. spalio 13 d. gimusi moteris seniausių pasaulyje žmonių sąraše užima 30-ąją vietą. Gimtadienio proga moteris gavo sveikinimų nuo pirmųjų Australijos asmenų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų