Pereiti į pagrindinį turinį

Internetas gali tapti gera taupykle

2008-12-08 09:00
Internetas gali tapti gera taupykle
Internetas gali tapti gera taupykle / Asmeninio archyvo nuotr. Nauda: V.Paulauskas pirkdamas internetu sutaupo bent trečdalį pinigų.

Visagalis internetas neturi konkurentų. 20 metų vilniečiui Viliui Paulauskui pirkti internetu įprasta. Svarbiausia – tiksliai žinoti, ko nori, ir taip sutaupyti.

Atsiradus elektroninėms parduotuvėms tradicinis ir modernus pirkimas vis labiau konkuruoja. Juoba kad apsipirkti internetu galima daug pigiau nei įprastoje parduotuvėje.

Vilnietis Vilius Paulauskas tikina, kad pirkti internetu nesunku. Tai padaryti gali kiekvienas, turintis kompiuterinio raštingumo pamatus ir banko sąskaitą. Tačiau norint išsirinkti kokybišką prekę reikia šiek tiek pagudrauti.

"Pirkti internetu paprasta tuomet, kai iš pradžių daiktą nusižiūri parduotuvėje. Tuomet žinai, kaip jis atrodo ar kaip kvepia. Ir perki negalvodamas", – pasakojo vilnietis. Jo teigimu, perkant internetu galima nemažai sutaupyti.

V.Paulauskas pataria pasirinkti konkrečias elektronines parduotuves. Taip kaupiami lojalumo taškai ir prekes galima įsigyti dar pigiau. Be to, pirkėjas visuomet užtikrintas, kad neįsigys katės maiše.

Vilnietis nurodė tris interneto parduotuves, kuriose apsiperka dažniausiai: www.kosmetika.lt, www.pigu.lt, www.e-bay.com.

"Pirmiausia nusprendžiu, ko man reikia, tada perku. Tokia strategija visada pasiteisina. Prekę įsigyju pigiau bent 30–40 proc.", – tikina vaikinas.

V.Paulauskas kvepalus perka tik iš www.kosmetika.lt, nes ten kainos daug mažesnės nei parduotuvėse bei kitose interneto svetainėse. Parduotuvėse išsirinkęs patinkančius kvepalus, iškart skuba namo užsisakyti jų internetu. Prekė pristatoma labai greitai – per vieną darbo dieną ir nemokamai. Interneto pardavėjai kvepalus gali supakuoti į dėžutę ir užrašyti atviruką. Ši paslauga taip pat nemokama.

Gana nauja svetainė yra www.pigu.lt, joje siūlomos prekės už nedidelę kainą. Žinoma, ne visos kainos yra daug mažesnės nei parduotuvėse, tačiau galima rasti daug pigesnės kompiuterinės technikos, detalių ar sporto prekių. Pristatymo mokestis – penki litai, prekės atvežamos per penkias darbo dienas.

www.e-bay.com vaikinas dažniausiai perka specializuotus drabužius, bet šiuo atveju kyla keblumų: reikia sužinoti, ar pasirinktas pirkinys pristatomas į Lietuvą. Geriausia turėti pažįstamų Jungtinėse Valstijose, nes ten pristatoma nemokamai.

"Kartais stebina, kad pristatymo mokestis yra didesnis už pačios prekės kainą", – šypsosi V.Paulauskas.

Jis pirkti internetu pataria tik tuomet, jei planuojate įsigyti konkretų pirkinį. Tuomet pirkti apsimoka. V.Paulausko manymu, kitu atveju galima prašauti pro šalį.

Taupymo sumetimais jis pirkinių sąrašą gerai apsvarsto, kelis kartus pasitikrina visose svetainėse – skaičiuoja, kur būtų pigiau. Kitas V.Paulausko žingsnis – parduotuvėje apžiūrėti analogišką prekę ir jos kainą. Tik paskui vaikinas norimą prekę įsigyja internetu.


Nuomonės

Inga, 23 metų vadybininkė

Ne, Lietuvoje internetu neperku. Kai gyvenau Amerikoje, pirkdavau tik internetu, nes iki artimiausios parduotuvės buvo 200 km. Vilniuje nueiti į parduotuvę daug paprasčiau negu pirkti internetu.

Giedrė, 26 metų atstovė ryšiams su visuomene

Taip, perku internetu. Pirkau kvepalus www.e-bay.com. Sutaupiau apie 30 proc. Pirkti internetu pigiau ir patogiau. Niekur nereikia eiti.

Danguolė, 24 metų mama

Internetu kartais perkame, nes tai padeda sutaupyti. Dažniausiai perkame prekes vaikams. Tarkime, parduotuvėje vaiko batukai kainuoja apie 1,2 tūkst. litų, o internete tokius pačius batukus gali įsigyti 400–500 litų pigiau.


Interneto svetainės

www.pigu.lt – lietuviška svetainė, joje didelė prekių įvairovė. Nuo kompiuterinės technikos iki kosmetikos.

www.kosmetika.lt – specializuota kosmetikos parduotuvė, kuri siūlo kvepalus ir kosmetiką.

www.e-bay.com – pasaulinio masto elektroninis aukcionas, jame įvairiausias prekių asortimentas. Šioje svetainėje net ir gurmanai ras patinkančią prekę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų