Pereiti į pagrindinį turinį

"Irmanto sriubos" – vėl iš Irmanto rankų

2010-08-03 11:53
Užsispyrimas: prie pirmojo savo kūdikio – A.Jakšto gatvėje įsikūrusio restorano – I.Jablonskas pluša po 14 valandų per parą.
Užsispyrimas: prie pirmojo savo kūdikio – A.Jakšto gatvėje įsikūrusio restorano – I.Jablonskas pluša po 14 valandų per parą. / Roko Medonio nuotr.

Svajojęs studijuoti aktorystę, o savaitgaliais namuose organizavęs pokerio vakarus dabar Irmantas Jablonskas dienų dienas leidžia prie sriubos puodo. Vaikinas pernelyg ambicingas, kad leistų žlugti savo pirmam verslui.

Atgimė iš naujo

Prekybos centre "Gedimino 9" restorano "Irmanto sriubos" vietoje jau kuris laikas gyvuoja "Sriubos namai". Sriubų verslo pradininko Irmanto vardu pasinaudoję verslininkai atsisakė franšizės ir pervadinę restoraną sriubas verda pagal savo receptus.

Nesnaudžia ir pats Irmantas. "Prisikėlėm", – braukdamas prakaitą šypsojosi vaikinas. Jis vėl atsiraitojęs rankoves pluša prie pirmo savo kūdikio – A.Jakšto gatvėje įsikūrusio restorano "Irmanto sriubos".

"Pirmo ir vienintelio", – atkreipė dėmesį Irmantas, pradėjęs viską iš pradžių. Tik šįkart kruopščiai skaičiuodamas kiekvieną centą.

Kaimyną sutramdė

Piktasis restorano kaimynas, dar prieš metus nuodijęs Irmanto gyvenimą, nurimo. Restorano neatakuoja kadaise kaimyno skundais užversta Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, nesulaukiama svečių ir iš Vilniaus visuomenės sveikatos centro.

Galutinį smūgį "Irmanto sriubos" gavo praėjusią vasarą, kai kaimynas savavališkai užsuko vandenį. Tačiau bėdas pamažu pavyksta išspręsti.

"Vandenį atgavome. Dabar teisiamės dėl nuostolių, kuriuos patyrėme uždarę restoraną, kompensacijos", – sakė Irmantas, grįžęs prie restorano vairo. Vaikinas – vėl direktorius.

"Tik šįkart kur kas protingesnis, pasimokęs iš ankstesnių klaidų", – tikino jis, grįžti prie verslo paskatintas širdies draugės Justės.

Komplimentai virėjai

Pora restorane praleidžia po 14 valandų per parą. Per pietus Irmantas pats imasi padavėjo pareigų ir aptarnauja klientus – kaip senais gerais laikais, kai sriubų verslą užvirė būdamas vos 17-os.

Anuomet Irmantui sekėsi puikiai, bet teko grįžti prie mokslų ir dvyliktą klasę Kaune baigti ne nuotoliniu būdu, o mokyklos suole. Restorano direktoriaus kėdę jaunasis verslininkas perleido vienai merginai, buvusiai darbuotojai.

"Dabar suprantu, kad klydau: valdyti verslą svetimomis rankomis be galo sunku. Klientai skundėsi sriubų kokybe ir aptarnavimu, pablogėjo restorano reputacija. Dabar stengiamės iš naujo įgyti prielankumą, jau turime nuolatinių lankytojų", – kalbėjo Irmantas.

Restoranas grįžo prie pirminės koncepcijos: jo valgiaraštyje – tik sriubos ir salotos. "Jokių nevykusių omletų", – juokėsi vaikinas ir surimtėjęs pasidžiaugė virtuvės personalu.

"Turiu nuostabią virėją, kuri ne tik puikiai gamina, bet ir labai mus palaiko, kartu važiuoja apsipirkti, pataria, kurie produktai ne tik pigesni, bet ir geresni", – komplimentų darbuotojai negailėjo viršininkas.

Franšizė laimės neatnešė

Nors darbo daug, verslas sukasi ne taip sparčiai, kaip 2008-aisiais, kai restoranas duris atvėrė pirmą kartą. Anuomet dienos apyvarta viršijo optimistiškiausius lūkesčius. Dabar padėtis sunkesnė. Kiekvienos dienos gale suskaičiavę rezultatus Irmantas ir Justė džiūgauja, kad "išėjo ant nulio".

"Pernai restoranas neveikė, bet nuomą už patalpas mokėjau. Patyrėme daug nuostolių, kuriuos dabar dengiame. Tikiuosi, kad teismus laimėsime ir piktasis kaimynas palengvins mūsų naštą", – viltimis dalijosi Irmantas, žadantis dirbti tiek, kiek pajėgs, o vėliau – kiek reikės.

"Tai – mano kūdikis, turiu pastatyti jį ant kojų", – sakė vaikinas, kuriam laikui atidėjęs studijas ir atostogų malonumus.

Restorane pagamintas sriubas jis mielai pristatytų į kavines ar kitus restoranus, tačiau "Irmanto sriubų" vardo lengva ranka nedalys. "Tai labai rizikinga. Mano vardu pasivadinę restoranai gamina pagal savo receptus ir ne visai vykusiai, o šešėlis krinta ir ant mano restorano A.Jakšto gatvėje", – aiškino Irmantas. Jis vis dar neatsisako idėjos atidaryti platų "Irmanto sriubų" restoranų tinklą ir ateityje jį pelningai parduoti.


"Vertas milijono"

Restoranas "Irmanto sriubos" A.Jakšto gatvėje buvo atidarytas 2008-ųjų vasaros pradžioje. Televizijos projekto "Vertas milijono" komisijos nariai nusprendė, kad I.Jablonsko idėja Vilniuje atidaryti sriubų restoraną yra verčiausia dėmesio. Irmanto verslo vizija nugalėjo apie 2 tūkst. kitų per projektą pateiktų idėjų.

Projekto "Vertas milijono" valdyba buvo viešai paskelbusi, kad į Irmanto sriubų restoraną investuos apie 250 tūkst. litų.

Sriubų restorano idėją Irmantas parsivežė iš Briuselio. Papietavęs sriubinėje vaikinas pagalvojo, kodėl to nepabandžius Lietuvoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų