Pereiti į pagrindinį turinį

Irmanto sriubos virsta vynu

2008-12-20 09:00
Irmanto sriubos virsta vynu
Irmanto sriubos virsta vynu / Mindaugo Ažušilio nuotr. Iniciatorius: apie jaukią žmonių susibūrimo vietą galvojęs S.Paukštys pasiūlė bendradarbiauti "Irmanto sriuboms".

Iki šiol "Irmanto sriubos" (A.Jakšto g. 7) buvo sriubų restoranas. Nuo ketvirtadienio jame – netikėtos permainos. Vakarais jis virs vynine, kviečiančia smagiai pasišnekučiuoti prie taurės gėrimo.

Restoranas plečia veiklą

Idėja išplėsti sriubų restorano veiklą kilo menininkui fotografui Sauliui Paukščiui. "Man seniai kirbėjo mintis sukurti tokią vietą, į kurią žmonės ateitų norėdami pabūti po darbų, kažką pamatyti, išgirsti, pabendrauti. Pasitarėme su "Irmanto sriubomis", kad jiems būtų įdomu išplėsti veiklą, o man – pabandyti realizuoti savo idėjas", – pasakojo S.Paukštys.

Restoranas siūlys keletą vyno rūšių, užkandžius, net ir vakare čia bus galima užsisakyti firminių sriubų. "Mūsų meniu – kelios rūšys šnekos vyno, viena rūšis, pavadinkime, flirto vyno, keli užkandžiai ir viskas. Manau, daugelis restoranų Lietuvoje daro klaidą kurdami milžiniškus valgiaraščius po keliasdešimt patiekalų. Kai yra toks kiekis, iškart kyla įtarimų dėl kokybės", – kalbėjo idėjos autorius.

Pasinaudojo kelionių patirtimi

"Kiek man teko būti kitose šalyse, pavyzdžiui, Jungtinėse Valstijose ar Italijoje, restoranų valgiaraščiuose yra tik keli patiekalai. Jei tai "steikhousas" – jame gamins amerikietišką kepsnį, o ne kokį krevečių uodegėlių paštetą. O jei jau kuria įmantrius patiekalus, tuomet siūlys tik juos", – pasakojo S.Paukštys.

Keliaudamas po užsienį fotografijos menininkas pastebėjo, kad restoranų savininkai kur kas mažiau dėmesio skiria aplinkai, interjerui: "Lietuvoje, jei pasikeičia restorano savininkas, jis iškart skuba viską išgriauti, samdosi architektus, perka brangiausias medžiagas ir didžiulius pinigus investuoja į, sakykime, geležinį stalą ar riestas stalo kojas. Mano nuomone, restorane svarbiausia turėtų būti nuotaika, o ją sukuria žmonės, kurie jame renkasi. Jei tai vieno stiliaus žmonės, tuomet tai jau yra pusė sėkmės."

Vilios gyva muzika

Kokie žmonės rinksis "Irmanto sriubose" – parodys laikas. S.Paukščio nuomone, jie turėtų būti aktyvūs, laisvų minčių, neieškantys kažkokių įmantrybių, o tiesiog norintys smagiai leisti laiką. Savaitgaliais juos čia vilios ne tik valgiai ir gėrimai, bet ir koncertinė programa.

"Žinoma, čia nebus koncertų, kaip Filharmonijoje, kad žmonės tik sėdėtų ir klausytųsi. Kviesimės muzikantus, jie gros, o žmonės galės besišnekučiuodami, gerdami vyną klausytis. Tikimės, kad visiems bus miela ir smagu", – šypsojosi S.Paukštys.


Kainos "Irmanto sriubose"

Sriuba (maža porcija) – 9,90 Lt

Sriuba (didelė porcija) – 13,90 Lt

Vyno taurė (150 ml) – 4,50–13 Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų