Įsiteisėjo teismo sprendimas dėl ULAC vadovo S. Čaplinsko grąžinimo į darbą

Įsiteisėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimas, kuriuo Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovas Saulius Čaplinskas buvo grąžintas į darbą ir jam priteista kompensacija.

„Sprendimas byloje nebuvo apskųstas ir įsiteisėjo“, – BNS praeitą trečiadienį pranešė teismo atstovas Aurimas Žukauskas.

Vilniaus miesto apylinkės teismas lapkričio 4 dieną paskelbė, jog S. Čaplinskas šiemet buvo nepagrįstai atleistas iš pareigų ULAC ir turi būti į jas grąžintas skubos tvarka, jam priteistas darbo užmokestis už priverstinį pravaikštos laiką ir kompensacija už neturtinę žalą.

Ieškovui priteistas 15,4 tūkst. eurų vidutinis darbo užmokestis už priverstinį pravaikštos laiką nuo 2020 metų kovo 1 dienos, iš centro S. Čaplinskui priteista 3 tūkst. eurų neturtinė žala.

Teismas paskelbė, kad nenustatyta, kad vadovas pažeidė darbo drausmę, o vykdydamas sveikatos apsaugos ministro nurodymus ėmėsi pakankamų bei protingų priemonių.

Šis teismo sprendimas per 30 dienų dar galėjo būti skundžiamas, tačiau Sveikatos apsaugos ministerija šia teise nepasinaudojo.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys yra sakęs, kad nemato prasmės skųsti teismo sprendimą grąžinti į pareigas S. Čaplinską.

S. Čaplinskas ULAC vadovavo nuo jo įsteigimo 2009 metais, kai į šią įstaigą sujungti Lietuvos AIDS centras ir Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės centras. Iki tol S. Čaplinskas nuo 1989 metų vadovavo Lietuvos AIDS centrui. Iš pareigų jis buvo atleistas šiemet kovą, pasibaigus nedarbingumui.

Sprendimą atleisti S. Čaplinską priėmė dar buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, o A. Dulkys teigė neturintis pagrindo šio sprendimo pakeisti.

S. Čaplinsko atleidimas buvo motyvuojamas tuo, kad ULAC laiku neperdavė Užkrečiamųjų ligų ir jų sukėlėjų valstybės informacinės sistemos kitam ministerijos paskirtam valdytojui – Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui.

S. Čaplinskas šiuos kaltinimus vadino politiniu susidorojimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LT

LT portretas
O tai kadencijos/rotacija sitam vadukui negalioja, valdys iki 90 m.?

sw

sw portretas
Prastova, biuletenis, -apie metus-, ir grąžinimas į darbą. Nu, nice.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių