Pereiti į pagrindinį turinį

Įtampa „Kauno vandenyse“: ilgametis vadovas palieka postą

2012-06-06 05:00
Įtampa „Kauno vandenyse“: ilgametis vadovas palieka postą
Įtampa „Kauno vandenyse“: ilgametis vadovas palieka postą / Tomo Raginos nuotr.

Vandenį ketinančioje pabranginti savivaldybės įmonėje kilo įtampa: ilgametis vadovas Vilius Burokas pareiškė ketinantis palikti direktoriaus postą. Šis pareiškimas sutapo su valdybos sprendimu įdarbinti miesto tarybos narį Valį Venslovą.

Vengė komentarų

Socialdemokratas V.Valys „Kauno vandenų“ technikos direktoriumi pradės dirbti nuo šiandien.

Dar prieš porą savaičių ši kandidatūra neatrodė tinkama generaliniam direktoriui V.Burokui. V.Valio pastangas įsidarbinti jo vadovaujamoje įmonėje patyręs specialistas vertino skeptiškai.

„Nemanau, kad jis galėtų užimti vadovaujamą postą, nes mūsų ūkis gerokai kitoks nei savivaldybės įmonėje “Kauno gatvių apšvietimas„, kur jis dirba technikos direktoriumi“, – svarstė V.Burokas.

Paklaustas, ar sumanymas palikti „Kauno vandenų“ generalinio direktoriaus postą susijęs su valdybos sprendimu priimti į atsakingas pareigas Kauno miesto tarybos narį V.Venslovą, V.Burokas sakė: „Paskirta yra paskirta. Toks valdybos sprendimas. Nenorėčiau vertinti. Vertinti bus galima tuomet, kai žmogus padirbės. Valdybos sprendimus geriausiai galėtų pakomentuoti valdybos pirmininkas.“

Partijos bičiuliai

„Kauno dienos“ šaltinių duomenimis, pasitraukti iš pareigų V.Buroką gali versti per daug aktyvus politikų kišimasis į įmonės veiklą.

Miesto tarybos socialdemokratų kontroliuojamos bendrovės „Kauno vandenys“ valdybos pirmininkas yra socialdemokratas Linas Baltrėnas.

Jis „Kauno dienai“ tvirtino, kad, priimant sprendimą įdarbinti jo partijos narį V. Venslovą, esą vadovautasi ne partiniais, bet profesiniais kriterijais.

„Atmetu prielaidas apie politinį palaikymą. V.Venslovo privalumas – jo darbo patirtis. Jis yra dirbęs akcinėje bendrovėje “Autrolis„, gali pasigirti geru išsilavinimu – turi du aukštuosius diplomus. Jo prisistatymas valdybos posėdyje buvo labai įtikinamas ir argumentuotas. Visi vienbalsiai balsavo už jo kandidatūrą“, – pareiškė L.Baltrėnas.

Neigia nesutarimus

L.Baltrėno teigimu, V.Buroko ketinimas palikti generalinio direktoriaus postą esą nesusijęs su V.Valio paskyrimu dirbti technikos direktoriumi.

„Manau, kad tai skubotas V.Buroko žingsnis. Dar bandysiu jį nuo to atkalbėti. Kiek šnekėjau su V.Buroku, jis nesieja savo pareiškimo su V.Venslovo paskyrimu. Kiek supratau, jis pavargo nuo viso to darbo ir nori ramesnių pareigų, tiesiog nebenori būti generaliniu direktoriumi“, – dėstė L.Baltrėnas.

Valdybos pirmininkas nenorėjo atskleisti, kiek kandidatų, be V.Venslovo, buvo į technikos direktoriaus vietą, ir teigė dar nežinantis, koks bus naujojo direktoriaus atlyginimas.

Nuo šiandien „Kauno vandenyse“ pradedantis dirbti V.Venslovas iki tol dirbo „Kauno gatvių apšvietime“. Šioje įmonėje palikti jo pėdsakai kelia įtarimų prokurorams, kurių iniciatyva pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariant, kad V.Venslovo vadovavimo įmonei laikotarpiu neskaidriai buvo apskaitomas bendrovės turtas. Be to, tarybos narys buvo užfiksuotas savavališkai besinaudojantis įmonės tarnybiniu transportu.

Pasak V.Venslovo, aukštas pareigas savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ jis gavo be jokių politinių protekcijų.

„Jaučiu didelį profesinį potencialą, kurį, manau, “Kauno vandenyse„ galėsiu realizuoti“, – tikino politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų