Pereiti į pagrindinį turinį

Įtarimai kyšininkavimu nekliudo dirbti teatre

2012-07-07 14:04
Įtarimai kyšininkavimu nekliudo dirbti teatre
Įtarimai kyšininkavimu nekliudo dirbti teatre / Tomo Raginos nuotr.

Kyšininkavimu įtariamas buvęs savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento direktorius Edmundas Balasevičius maitinasi iš biudžetinių įstaigų.

Iš pradžių redakciją pasiekė žinios, kad E.Balasevičius įsidarbino Maironio gimnazijoje, tačiau ir jos direktorė Daiva Garnienė, ir savivaldybės Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas Antanas Bagdonas tokią informaciją paneigė.

A.Bagdonas atskleidė, kad teismo laukiantis valdininkas dirba Kauno valstybiniame dramos teatre.

„Buvau sutikęs Edmundą kažkada Laisvės alėjoje. Kiek žinau, jis dirba Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centre ir dramos teatre. Lyg kažkokiu kultūriniu padėjėju renginiams. Tai žinau – juk visi žino“, – sakė vedėjas.

Dar praėjusių metų rudenį E.Balasevičius pažeidė tuo metu jam taikytą kardomąją priemonę, nes įsidarbino Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centre. Čia įtariamasis ir dabar dirba profesijos besimokančių neįgaliųjų auklėtoju.

Pasak prokuratūros atstovų, dabar jis tokią teisę turi, nes pakeista jo kardomoji priemonė. E.Balasevičius privalo periodiškai registruotis policijos įstaigose. Anksčiau jam buvo draudžiama lankytis švietimo įstaigose.

„E.Balasevičius dirba pas mus. Jis yra edukacinių programų kuratorius, dirba puse etato, su juo pasirašyta terminuota darbo sutartis. Kiek žinau, jam jau nedraudžiama dirbti kultūros įstaigose“, – sakė Kauno valstybinio dramos teatro direktorius Egidijus Stancikas.

Paklaustas, kodėl įdarbino E.Balasevičių, E.Stancijas aiškino gana miglotai.

„Bijau sumeluoti, tačiau pas mus lyg buvo laisvas ketvirtis etato. Jo patirtis su mokyklomis ir edukacinėmis programomis neįkainojama“, – kyšininkavimu įtariamo darbuotojo kompetencija neabejojo dramos teatro direktorius.


Bylą perdavė teismui

Korupcijos bylą, kurios pagrindiniai herojai savivaldybės Švietimo ir kultūros departamento buvęs direktorius Edmundas Balasevičius ir buvusi Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus Ūkio poskyrio vedėja Nijolė Stasė Grybėnienė, šią savaitę prokurorai perdavė teismui.

Remiantis ikiteisminio tyrimo medžiaga, 2010–2011 m. N.S.Grybėnienė nelegaliai gavo apie 70 tūkst. litų. Buvusiai Ūkio poskyrio vedėjai kaltinimai pateikti 17 epizodų.

Tyrimas parodė, kad buvęs Švietimo ir kultūros departamento direktorius E.Balasevičius iš kolegės N.S.Grybėnienės kas mėnesį reikalavo po 500 litų. Prokurorai suskaičiavo, kad per metus suma galėjo siekti 17,5 tūkst. litų.

Prokurorai išskiria dar vieną epizodą, kai N.S.Grybėnienė jam perdavė 4 tūkst. litų kyšį, o paskutinį kartą – 20 tūkst. litų E.Balasevičiui įteikė N.S.Grybėnienės sutuoktinis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų