Pereiti į pagrindinį turinį

Įvažą į gatvę užtvėrė blokas

2008-04-11 00:00

Trijų Šv.Gertrūdos gatvės namų gyventojai vakar negalėjo išvažiuoti iš kiemo, nes jį užtvėrė kaimynas, drastiškais būdais gindamas savo teisę į privačią nuosavybę.

Trijų Šv.Gertrūdos gatvės namų gyventojai vakar negalėjo išvažiuoti iš kiemo, nes jį užtvėrė kaimynas, drastiškais būdais gindamas savo teisę į privačią nuosavybę.

Į vakarykštį miesto tarybos posėdį įsiveržė grupė įpykusių kauniečių. Jie koneveikė valdžią, kad ši nesirūpina tvarka mieste.

„Keletą metų vaikštome į savivaldybę, kad pagaliau būtų išspręstas šis klausimas. Kažkokiu būdu įvažiavimo kelias į mūsų ir dar dviejų namų kiemus tapo privatus. Savininkas Vytautas Matusevičius ir anksčiau buvo užstatęs įvažą blokais. Vakar naktį jis vėl taip padarė“, – piktinosi Raimundas Zakarauskas.

Gyventojai reikalauja, kad valdžia garantuotų jų teisę į servitutą. „Yra numatyta, kad turi būti įmanoma įvažiuoti, tačiau savininkas savo žemėje daro, ką nori“, – stebėjosi miestiečiai.

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius išklausė gyventojus ir pasiūlė jiems teisybės ieškoti Kauno apskrities viršininko administracijoje.

Gyventojai vakar kreipėsi į policiją, taip pat parašė pareiškimą prokuratūrai ir kalbėjosi su Kauno apskrities viršininku Romualdu Morkevičiumi.

„Matusevičius nori, kad mes išardytume užmūrytą arką. Jam liktų visas sklypas ir jame galėtų ką nors statyti. Apskrities valdžia žadėjo pateikti dokumentą, kad galime laikinai naudotis keliu, kuris užstatytas bloku“, – aiškino R.Zakarauskas.

Su V.Matusevičiumi vakar susisiekti nepavyko. Kaimynai pasakojo dažnai matantys jį atvažiuojantį juodu džipu. Niekas nežinojo, kaip būtų galima jį rasti. „Jis buvo ir tą vakarą, kai užstatytas blokas. Tik pasijuokė iš mūsų ir nuvažiavo“, – pasakojo kiemo gyventojai, vengiantys konfliktuoti su V.Matusevičiumi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų