Pereiti į pagrindinį turinį

Jauniesiems katalikams gėjų santuokų nereikia

2013-07-01 13:20
Jauniesiems katalikams gėjų santuokų nereikia
Jauniesiems katalikams gėjų santuokų nereikia / Tomo Raginos nuotr.

Katalikybė nėra kokių nors bobučių reikalas, sakė milžiniškame renginyje „Lietuvos jaunimo dienos 2013“ dalyvavę jaunuoliai. Praėjusį savaitgalį Kaune vykusiame tikinčiųjų susiėjime dalyvavo tūkstančiai katalikiško jaunimo, daugumos jų amžius – 14–18 metų.

Su Vatikano vėliava

Renginio išvakarėse į Kauną atvyko keturias dienas į šventę iš Klaipėdos dviračiais mynę jaunuoliai. Kartu jie vežėsi Vatikano vėliavą kaip ženklą, kad šiose jaunimo dienose bus prisimenamas prieš 20 metų Lietuvoje įvykęs popiežiaus Jono Pauliaus II vizitas.

Į „Lietuvos jaunimo dienas 2013“ atvyko užsienio lietuvių iš JAV, Airijos, Ispanijos, Argentinos, Latvijos, tolimojo Sibiro, svečių iš Olandijos, Prancūzijos, Pietų Korėjos.

„Čia nuostabi atmosfera, puikus miestas, daug gražaus jaunimo“, – žavėjosi renginiu ir Kaunu iš Prancūzijos atvykęs Tiberiados brolijos vienuolis Žanas Pjeras.

Bažnyčia – moralinė tvirtovė

Pirmą renginio dieną katalikiškas jaunimas su dvasininkais žygiavo iškilmingoje procesijoje per miesto Senamiestį. Kitomis dienomis vyko pamaldos ir katechezės parapijose, o pagrindinės maldos skambėjo „Žalgirio“ arenoje. Ten vyko pamaldos, šlovinimo vakaras su grupe „Trinity“. Vakar arenoje buvo kalbamas rožinis, o po to aukotos iškilmingos Mišios su Kauno simfoniniu orkestru.

Dauguma kalbinto jaunimo tvirtino, kad Bažnyčia neturi pasiduoti šiuolaikinio gyvenimo liberalėjimui. „Ji kaip tik turi reikštis dar aktyviau ir išsakyti savo poziciją įvairiais klausimais. Tai nereiškia primesti savo nuomonę, bet ją išsakyti, kad galėtume rinktis ir turėti moralinį autoritetą“, – samprotavo šešiolikmetis vilnietis Ignas.

26-erių kunigas iš Kaišiadorių Tadas Piktelis, į Kauną atvykęs su beveik 40 jaunimo būriu, nepritaria idėjai, kad Bažnyčia turėtų labiau atsižvelgti į laiko iššūkius ir būti mažiau konservatyvi.

„Bažnyčia neturėtų liberalėti, ji turi saugoti tradicines, prigimtines vertybes“, – mano jis.

Akvilė Pociūtė iš Kretingos įsitikinusi, kad Bažnyčia neturi pasiduoti spaudimui pritarti gėjų santuokoms, lyties keitimui. „Reikia vadovautis sveikomis visuomenės nuostatomis. Bažnyčia yra tarsi moralinė tvirtovė, nelabai įsivaizduoju, kas ją galėtų atstoti“, – įsitikinusi Akvilė.

Talkino savanoriai

„Suvaldyti tokį gausų būrį jaunimo mums, organizatoriams, padeda 500 savanorių“, – kalbėjo pagalbininkams vadovavusi renginio koordinatorė Vaida Spangelevičiūtė-Knežienė.

Vienas savanorių kaunietis Oskaras Brežinskas sakė, dirbti renginyje jam buvo vienas malonumas, nors plušėti teko ir iki vėlaus vakaro.

„Pirmąją renginio dieną, vėlų vakarą, pėsčiomis nuo Nemuno salos parėjau iki namų Šilainiuose, po ilgo ėjimo ir kitų darbų paskui maudė raumenis, bet tai niekis – mane įkvėpė tikėjimas ir puiki renginio atmosfera“, – šypsojosi vaikinas.

Lietuvos jaunimo dienas Lietuvos jaunimo pastoracijos centras ir vyskupijų jaunimo centrai nuo 1997 m. rengia kas treji metai.

Jaunimo dienų tradicija gimė palaimintojo popiežiaus Jono Pauliaus II iniciatyva 1984 m. Romoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų