Pereiti į pagrindinį turinį

Jautienos sriuba su paprikomis

2009-02-21 09:00
Jautienos sriuba su paprikomis
Jautienos sriuba su paprikomis / Gedimino Bartuškos nuotr.

Kol žiema dar nepasitraukė iš mūsų kiemo, šaltais jos vakarais kažin ar gali būti kas smagiau, negu jaukiai susirangius po antklode valgyti gardžią karštą sriubą.

Lietuvoje, kur didžiąją dalį metų būna šalta, sriubos tiesiog nepakeičiamos. Jas paprasta pasigaminti, receptus lengvai galima koreguoti pagal savo skonį ir piniginės storį. Be to, turbūt kiekvienas iš mamos yra girdėjęs, jog sriubas valgyti būtina, jei nori, kad skrandis sveikas būtų.

Receptu, kaip pasigaminti jautienos sriubą su paprikomis, dalijosi "Irmanto sriubų" (A.Jakšto g. 7) direktorius Linas Jablonskas. Didelės lėkštės tokios tirštos sriubos visiškai pakaks sočiai papietauti.

Reikės (4 porcijoms):

500 g jautienos kumpio, 400 g konservuotų paprikų, 400 g konservuotų pomidorų, 300 g bulvių, 300 g morkų, 300 g svogūnų, keleto salierų gumbų, keturių skiltelių česnako, aitriųjų paprikų prieskonių, penkių pipirų mišinio, peletrūno, kmynų, lauro lapų, druskos, petražolių, aliejaus, grietinės.

Kaip pasigaminti:

Į keptuvę pilame aliejaus, įkaitiname ir dedame į ją kubeliais supjaustytą ir druska apibarstytą jautieną su lauro lapais. Kartu beriame kubeliais supjaustytas morkas, svogūnus, salierų gumbus, viską apkepame ir įpilame šiek tiek vandens, kad mėsa pasitroškintų ir būtų minkštesnė.

Apkeptą mėsą su daržovėmis dedame į puodą, pilame vandens, dedame prieskonius: aitriąsias paprikas (šviežias arba džiovintas), penkių pipirų mišinį, peletrūno, kmynų. Į puodą taip pat sudedame kubeliais pjaustytas bulves, konservuotas paprikas. Geriausia supilti ir konservuotų paprikų skystį, tuomet sriuba bus rūgštesnė. Pabaigoje sudedame konservuotus pomidorus.

Kai sriuba beveik išvirusi, įdedame keturias skilteles smulkinto česnako – ji bus aromatingesnė. Kadangi jautienos kumpis – kieta mėsa, sriubą reikia virti ilgai, apie valandą. Kai sriuba baigta virti, pagardiname ją grietine, papuošiame petražolėmis.

"Namie verdant sriubą, receptą, žinoma, galima koreguoti. Galima nedėti tiek daug jautienos kumpio, o virti kaulų sultinį, jei norima tirštesnės sriubos, galima dėti daugiau daržovių, aromatą sustiprinti įdedant jautienos sultinio. Yra daug įvairių variacijų, kiekvienas gali atrasti savo", – sakė L.Jablonskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų