Pereiti į pagrindinį turinį

Jiesios tilto rekonstrukcijai neliko kliūčių

2010-10-05 17:36
Tikslas: po rekonstrukcijos tiltas praplatės beveik penkiais metrais.
Tikslas: po rekonstrukcijos tiltas praplatės beveik penkiais metrais. / Tomo Raginos nuotr.

Jiesios tilto rekonstrukciją stabdę teisminiai ginčai baigti, todėl tikimasi, kad dar šiemet prasidės konkretūs darbai.

Šiuo metu Transporto investicijų direkcija peržiūri sutartį tarp Kauno savivaldybės ir "Kauno tiltų" bendrovės, kuri ir atliks tilto per Jiesią rekonstrukciją. Pagal ją už 2,6 mln. litų tiltą rekonstruosianti bendrovė jį turi praplatinti nuo 7,2 iki 12 m.

Tikimasi, kad rekonstrukcija prasidės iki šių metų pabaigos. Ji turėtų užtrukti devynis mėnesius.

Šio projekto įgyvendinimas glaudžiai susijęs su kitais dviem miestui svarbiais projektais: A.Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija ir Panemunės tilto atnaujinimu. Per Panemunės tilto rekonstrukciją tilto per Jiesią reikšmė labai išaugs.

"Kauno diena" rašė, kad sutartį su tiltą per Jiesią rekonstruosiančia bendrove ketinta pasirašyti vasarą. Savivaldybei įtarimų sukėlė už mažiausią kainą tiltą rekonstruoti pasišovusios bendrovės "Tauro ženklas" pasiūlymas.

Pasak savivaldybės atstovų, bendrovė nesugebėjo pagrįsti įtartinai žemos kainos, todėl su ja sutartis nepasirašyta. Ant savivaldybės supykusi bendrovė kreipėsi į teismą ir pareikalavo konkursui pritaikyti vadinamąsias laikinąsias priemones. Sutartį su antrą mažiausią kainą pasiūliusiais "Kauno tiltais" buvo galima pasirašyti tik jas atšaukus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų